Chyba kompilátoru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba kompilátoru – C / C++ – Fórum – Programujte.comChyba kompilátoru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Adam1080
Duch
7. 9. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, mám takový problém. Mám stažené Dev-c++, ovšem nefunguje mi kompilátor. Vždy, když chci něco zkompilovat, začne to hlásit program g++ přestal pracovat. Máte s tím někdo zkušenost a víte jak to řešit? (mám Wn 8 a ani bych se nedivil kdyby to bylo tím)

Pokud ne, dáte mi sem prosím odkaz na nějaký jednoduchý kompilátor, který bych mohl stáhnot, nebo na nějaký jednoduchý webkompiler? (PS: na webu jsem našel spoustu různých webkompilátorů, ale chtěl bych nějaký jednoduchý - že tam nahraju .cpp soubor, ono ho to zkompiluje, a pak mi to hodí odkaz na stažení .exe)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.211.–
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
7. 9. 2013   #2
-
0
-

Doporučuji C++ Visual Express 2012

http://go.microsoft.com/?linkid=9816768

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
7. 9. 2013   #3
-
0
-

ja sem to u W7 resil stazenim mingw a prepsanim toho co je v dev-cpp adresarich

ale ja uz moc ide na c++ nejak nepouzivam.. kdyz nepocitam gvim (coz je spis jen editor nez ide)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
7. 9. 2013   #4
-
0
-

#1 Adam108
Devc++ už není pokud vím nějakou dobu podoporován (udržován) , takže předpokládám hodně starou verzi překladače (mingw?), což se sice nejspíše dá nahradit ale konfigurace mingw není úplně triviální.Takže bych spíše doporučil se poohlédnout po nějakém jiném IDE.

Doporučil bych buď MS visual studio a nebo CodeBlocks.

Pokud máte averzi k visual studiu (přeci jen je to opravdu docela velký moloch) tak je Codeblocks je celkem slušná volba (k devcpp má rozhodně blíže). Má spoustu užitečných funkcí a přitom je to celkem jednoduchý a malý.
Součástí instalátoru pro Windows je i překladač Mingw, vše se nastaví automaticky a mně to vždy hned fungovalo. No a pokud je třeba tak se pak dá mingw použít i z příkazové řádky stejně jako gcc.

(možná bych doporučil DevC nejdříve odinstalovat , aby se obě verze Mingw nepoštěkali :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.79.–
Doomista+1
Stálý člen
7. 9. 2013   #5
-
0
-

Existuje neoficiální verze devka (tuším orwell), kterou už nedělá bloodshed a která 'funguje'. Dokáže kompilovat i 64bit programy dle c11 standardů, ale má vysokou míru poruchovosti a cokoliv kromě základních knihoven ti nejspíš nebude fungovat. nějaký čas jsem to řešil přes Oracle VirtualPC, kam jsem si nainstaloval XPčka, kde fungovalo i to staré devko (musel jsem kvůli SDL), ale pak jsem přešel na VC++ 2010, je to mnohem lepší a když překousneš nutnost dělat si projekt kvůli kompilaci každého jednoduchého zdrojáku (doporučuju udělat si nějaký sandbox) a poněkud zbytečně komplikované a zdlouhavé linkování nádstaveb, tak je to to nejlepší, co na windows je, nehledě na práci s jednotlivými okny

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.176.–
Na vše stačí iostream...
Adam1080
Duch
8. 9. 2013   #6
-
0
-

Díky za rady... stáhl jsem si codeblacks, ovšem když dám File / New / Empty file, tak mi to otevře soubor pro C... Jak to změním na C++?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.211.–
Robo
~ Anonymní uživatel
82 příspěvků
8. 9. 2013   #7
-
0
-

#6 Adam108
Zmeň názov z "nazov.c" na "nazov.cpp"

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.253.167.–
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
113 příspěvků
8. 9. 2013   #8
-
0
-

#6 Adam108

V menu dej File->New project->console application , pak se spustí průvodce, kde kromně nastavení adresáře pro projekt je jedna z voleb C/C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.79.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý