Identifikace: první znak vyjadřuje skupinu klientů. Klienti jsou rozděleni podle daných kritérií do 3 skupin. Dekadické trojčíslí je pak unikátní označení klienta ve skupině. Klientů nebude víc než 1000, ale také jich může být více než 100 v jedné skupině. Naddimenzované, ale požadavky rostou rychle.
Číslovat zprávy mne nenapadlo, spoléhal jsem, že budou doručeny ve stejném pořadí v jakém byly odeslány. Podle jakého klíče to winsock rozdělí na pakety vůbec netuším. U TCP/IP by měly chodit v pořadí ve kterém byly odeslány. Faktem zůstává, že příjemce může dostat zprávu po částech - je nutné opakovaně volat recv a v bufferu aplikace zprávu složit. U Real Time jsem předpokládal, že zařízení, které hodnotu změřilo v datech uvede i čas kdy měření proběhlo.
Z důvodů kompatibility by mi byl nejbližší "Pfeiffer Vacuum Protocol", ten je ale děsně "ukecanej" a neobsahuje identifikaci odesílatele. Předpokládají, že mezi odesláním požadavku a přijetím odpovědi na RS485 neproběhne jiná komunikace. Provádění kontrol jako CRC, BCC apod. mi příjde nadbytečné, protože kontrolní mechanismy TCP/IP již obsahuje.
IP adresy: pokud klienti si mezi sebou něco přeposílají přes server, odesílající klient nezná IP adresu příjemce, IP adresy klientů v systému zná server. Stejné je to i s čísly soketů. Pokud někteří klienti budou připojeni přes DHCP, je k nezaplacení vědět, že z006 je voltmetr s multiplexerem a hromadou termočlánků v místnosti č.xxx
hu