Ahoj,
snažím se nějak účelně přeložit aplikaci za běhu např. z češtiny do angličtiny. Spustíte aplikaci a nerozumíte, tak si nakliknete v menu jazyk a změníte ho na např. angličtinu ... tak bych to chtěl (Schválně pomíjím defaultní lokalizaci či změnu lokalizace při spuštění programu jako např. -Duser.language=cs -Duser.region=CZ. Jde mi o "runtime" změnu jazyka.)
Např. tool tip tlačítka inicializuji takto:
jButton_Parameters.setToolTipText(bundle.getString("balicek.jButton_Parameters_ToolTipText"));
Pro návrh GUI používám netbeans - pro rozložení více prvků ideální, avšak některé části kódu jsou pro mne tím pádem needitovatelné (myslím hromadně).
Když změním lokalizaci za běhu aplikace, výpisy změní jazyk také, ale GUI ne. Asi nejblíže byl tento příklad:
https://www.java.net//node/694146
avšak při pokusu změnit zároveň i jazyk menu z vlastních resources žádná změna nenastala :-(
Chci se vyhnout zadávání textu jednotlivých tlačítek a popisku jeden po druhém, protože buď bych měl dvojí kód, nebo bych musel upravit automaticky generovaný kód od netbeans, což je otročina a navíc bych mohl zapomenout to samé provést u nových prvků apod. Zkrátka jde mi o co nejúčelnější změnu jazyka GUI za běhu aplikace.
Nějaké nápady?..