Problém s ImageIcon v podmínce. – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s ImageIcon v podmínce. – Java – Fórum – Programujte.comProblém s ImageIcon v podmínce. – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matěj_0
Newbie
16. 9. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

mám další otázečku. Tentokrát se jedná o konkrétní kus kódu. Možná jen přehlížím nějaký detail, ale každopádně už si nevím rady.

ImageIcon fig1= new ImageIcon("fig1.jpg");
.
.
.
if (e.getButton() == MouseEvent.BUTTON1)
	        {
	        	Icon a = button[x][y].getIcon();
	        	if(a==fig1){
	        		System.out.println("true");}
                                else{
                                System.out.println("false");}
	        }

než položím otázku, nastíním ještě trochu pozměněnou verzi:

ImageIcon fig1= new ImageIcon("fig1.jpg");
.
.
.
if (e.getButton() == MouseEvent.BUTTON1)
	        {
	        	Icon a = button[x][y].getIcon();
	        	
	        		System.out.println(fig1);
                                System.out.println(a);
	        }

Tímto způsobem jsem zjistil, že System.out.println(fig1) vytiskne stejnou hodnotu, jako System.out.println(a) v případě, že kliknu na tlačítko, které má obrázek fig1 (fig1.jpg). Protožeže "fig1" vytiskne stejnou hodnotu, jako "a", předpokládám, že fig1 == a. Ovšem podmínka if v předchozím kódu mi vrací false.

Chci se proto zeptat, jestli mi prosím někdo neprozradí důvod, proč tomu tak je.

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Reklama
Reklama
Řešení
Tom
~ Anonymní uživatel
419 příspěvků
16. 9. 2013   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Tipnul bych, ze hodnota bude stejna, ale ukazatel budu jiny

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.4.138.–
Matěj_0
Newbie
16. 9. 2013   #3
-
0
-

#2 Tom
Super. Děkuji Ti za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Matěj_0
Newbie
16. 9. 2013   #4
-
0
-

Přidám ještě funkční řešení, kdyby měl někdo stejný problém:

ImageIcon fig1= new ImageIcon("fig1.jpg"); 
.
.
.       
else if (e.getButton() == MouseEvent.BUTTON1)
	        {
	String a = button[x][y].getIcon().toString();
	String b = fig1.toString();
	        	if(b==a){
	System.out.println("true");}
        else{System.out.println("false");}
	        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Matěj_0
Newbie
13. 10. 2013   #5
-
0
-

 Ahoj, mám prosím ještě jeden podobný dotaz, který bude zřejmě stejně snadný na odpověď, jako můj dotaz předchozí, bohužel se mi ale samotnému nedaří tuto odpověď nalézt.

Opět mám ImageIcon, tentokrát ve složce bin. Opět mám problém v podmínce. Zkoušel jsem samozřejmě všechno možné, než jsem se obrátil na vás. Toto mi ale připadá, jako nejlogičtější, navíc mi „b“ opět vypisuje to samé, co „button[x][y].getIcon().toString()“. Obojí je String, podmínka ovšem vrací false.

java.net.URL urlObrazku = this.getClass().getResource("./fig1.jpg");
ImageIcon fig1 = new ImageIcon(urlObrazku);

String b = fig1.toString();

if(b==button[x][y].getIcon().toString()) {...tělo podmínky...}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Kit+11
Guru
13. 10. 2013   #6
-
0
-

#5 Matěj_
Pro porovnávání stringů se v Javě používá metoda equals().

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Matěj_0
Newbie
13. 10. 2013   #7
-
0
-

#6 Kit
Děkuji Ti dobrý muži.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.85.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

String v podmínce — založil delicacyy

Znaky v podmínce — založil billtimm

Chyba v podmínce — založil Tomas

Problém — založil rotoro

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý