$a[], [], array[] – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

$a[], [], array[] – PHP – Fórum – Programujte.com$a[], [], array[] – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Rudolf
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
16. 9. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

az do dnesniho dne jsem si myslel, ze vim, co dela napr. $a[] = 3, nicmene pred chvilkou jsem byl vyveden z omylu.

Mohl by mi nekdo prosim presne rici, co tato konstrukce dela?

Diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.234.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
16. 9. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé

Najde nejvyšší index v poli (pokud existuje), inkrementuje ho a vytvoří nový prvek. Pěkně je to popsané v manuálu:

http://php.net/manual/en/language.types.array.php

<?php
$arr = array(5 => 1, 12 => 2);

$arr[] = 56;    // This is the same as $arr[13] = 56;
                // at this point of the script
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
KIIV+42
God of flame
16. 9. 2013   #3
-
+1
-
Zajímavé

#2 z_moravec
cimz to zni jako velice draha operace pro vetsi pole

+ ma se ujistit, ze je to pole... jinak by to mohl byt taky access operator od stringu jakozto pristup k pismenku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Rudolf
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
17. 9. 2013   #4
-
0
-

Dekuji moc za odpoved.

Nemohl jsem to v manualu najit :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.234.–
Rudolf
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
17. 9. 2013   #5
-
0
-

#3 KIIV
PHP si myslim uklada nejvetsi index pole, pokud nejaky takovy existuje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.234.–
Kit+11
Guru
21. 9. 2013   #6
-
0
-

#3 KIIV
Není to drahá operace. Naopak je mnohem efektivnější než cokoli jiného.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
KIIV+42
God of flame
21. 9. 2013   #7
-
0
-

#6 Kit
jj o trosku to vychazelo lip nez  $pole[$i] kdyz sem to tak letmo pretestovaval..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kit+11
Guru
21. 9. 2013   #8
-
0
-

#7 KIIV
Ono to má svůj účel, protože pole se v PHP používá pro účely:

  • pole
  • seznamu
  • slovníku
  • množiny

Pro tyto účely byly doplněny vhodné funkce, které s nimi umí velmi efektivně pracovat. Uvedené přiřazení je jen syntaktickým cukrem jedné z těchto funkcí, konkrétně array_push().

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Array of array of array — založil Yuffie

Array — založil Row

COM Array — založil Pawl

Array (pole) — založil Forest

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý