Explorer.exe -> server execution failed (Win 7) – OS - Windows – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Explorer.exe -> server execution failed (Win 7) – OS - Windows – Fórum – Programujte.comExplorer.exe -> server execution failed (Win 7) – OS - Windows – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lukas.balaz0
Super člen
16. 9. 2013   #1
-
0
-

Ak chcem otvoriť priečinok, asi 2 minúty sa nič nerobí a potom vybehne chyba:
explorer.exe
server execution failed

Okrem toho nejde spustiť skoro žiadny program (kliknem na program, vybehne koliečko-načítavanie, o chviľu sa zasa zmení na normálny kurzor a nič sa nestane)(napr. skype, nod a ešte pár programov sa spustia normálne, ale väčšina nejde) a počítač je strašne spomalený. Pred pár dňami ešte išiel, potom som sa vrátil z dovolenky, kde som bol na víkend a teraz už nefunguje. Antivirus (nod) nenašiel nič. V Safe Mode idú priečinky otvárať normálne a skúšal som otvoriť aj CCleaner a tiež išiel.

Čo by ste mi mohli poradiť?? Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
16. 9. 2013   #2
-
0
-

snad nemyslis ze se nainstalovanej vir necha detekovat :)

mozna z jinyho pocitace nebo tak - nesmi byt spustenej ten vir

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lukas.balaz0
Super člen
16. 9. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV

Mne nespustí ani správcu úloh (ctrl-shift-esc), dokonca sekne aj pri ctrl-alt-del.

Takže ako ho môžem nájsť a vypnúť ??

(Nepochopil som, či "možno z iného počítača", si myslel že sa tam tak dostal alebo ho tak možno odstraniť)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
16. 9. 2013   #4
-
0
-

#3 lukas.balaz
Spusť nouzový režim a projeď to antivirem. Nebo vytáhni disk, a proskenuj ho v jiném PC, ale tady musíš opatrně, abysis nezaviroval i ten druhý comp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
lukas.balaz0
Super člen
16. 9. 2013   #5
-
0
-

Akože je rozdiel či to prechádzam v Safe Mode alebo v normálnom ?? ale môžem to skúsit - len že mne to trvá asi 3 hod.

Nemám dostatočné skilly aby som vytiahol disk a k tomu na tom disku je aj ubuntu-ozaj, ak to prejdem na ubuntu, bude to fungovať ??

Ubuntu mi ide bez chyby

(nie som si istý, ako funguje na ubutnu antivirus, ale pozriem to, len že či to detekuje)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
lukas.balaz0
Super člen
16. 9. 2013   #6
-
0
-

Disk mám rozdelený na 3 časti, na windowse pomenované:

C - windows (systém+windows programy) 200 gigabytes

E - Data (použivam to len na windows) 700 gigabytes

D - ubuntu (windows to nevidí, tu mám všetko čo sa týka linuxu) 100 gigabytes

na D asi chyba nebude, ubuntu mi ide ok

na C som nenašiel žiadnu chybu (prehladával som to aj na linuxe aj na windowse)

takže chyba asi bude na E, a čo je zaujímavé, doteraz som mohol normálne používať E aj na linuxe ale teraz ak ho chcem zapnúť, vyhodí chybu:

Připojen obrázek.

má to s tým niečo spoločné ?? E nejde ani prezerať na antiviruse na linuxe(akokeby tam ani nebol), na windowse uz vobec

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
ing0
Stálý člen
17. 9. 2013   #7
-
0
-

skus checkdisk

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
17. 9. 2013   #8
-
0
-

To, co popisujes odpovida hned nekolika virum. Nod32 je houby antivirus, kdyz ho neumis pouzivat. Totez cc cleaner. Navic jsem nezahledl zminku a o antiviru na trojske kone? Ja mam dobre zkusenosti s antivirem od lavasoft.com na trojske. Tez jsem nezahledl zminku, ze ti nejdou automaticke aktualizace :)

Jaky je rozdil mezi normal a nouzovym? Obrovsky. V normal bezi kde co v pc, v nouzovem pouze win programy a to, co dodatecne spustis. Cili, jestli tam mas vir, ktery chrani sam sebe, pak se v nouzovem nespusti a antivir na nej muze. Takze pusti nouzovy, pusti antivir a pred nim muzes ten na trojske kone, pac ten skonci rychleji.

S dovolenou to nema nic spolecne, vir jsi mohl nahrat driv sam nebo mas sikovne deti ci jine osoby. Pripadne mas nejakou flashku zavirovanou, treba.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
lukas.balaz0
Super člen
17. 9. 2013   #9
-
0
-

#8 peter

Takze... skusal som nod na windowse aj v normalnom aj v nudzovom mode---nic
a skusal som prehladat C a E aj v nod cez ubuntu--- tiez nic

Mozem skusit ten antivirus, co ty hovoris

Nepochopil som, co myslis s tymi automatickymi aktualizaciami, to normalne funguje aj v normal mode(nod a skype spustim, ako som povedal)

#7 ing

ak spustim checkdisk /f na C a aj na E (robim to samozrejme v nudzovem mode, v normalnom cmd nespustim) tak mi napise ze sa spusti pri najblizsom restarte, a po restarte sa nic nestane (skusal som restart aj do normal aj do safe modu)

Dakujem za pomoc

(sorry pre diakritiku, uvedomil som si az na konci spravy :) )

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
17. 9. 2013   #10
-
0
-

http://lavasoft.com/thankyou.php?internal=true&p=adaware_free

Tak to je divne, ze to nic nenaslo. Potom jedine ten scandisk/checkdisk, mozna nejaky problem s diskem. Nebo mozna ucpana pamet/ram. Kazdopadne bych misto nodu pouzil spis avg. A ze ti jedou aktualizace, to se tez divim. Obvykle viry prvni, co blokuji, jsou aktualizace win, nodu, avg a pod. Jedou i aktualizace pres webovou stranku v IE?

Podstatne ale je, ze v nouzovem rezimu ti to jede normalne. Takze problem zpusobuje nejaky jiny, newindows program. Mozna by se dalo dohledat podle bodu obnovy, kdy nastala ta zmena, pripadne vratit se do bodu obnovy, kdy to jeste funguje, pokud ti nezalezi na poslednich nainstalovanych vecech. Pripadne existuje oprava win z win cd, ale to zrusi i vsechny aktualizace, programy (z registru) a tak a bude treba vsechno znovu nahrat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
lukas.balaz0
Super člen
17. 9. 2013   #11
-
0
-

Pri inštalácii ad aware z lavasoft.com na safe mode mi vyhadzuje installation error. Skúšal som to viac razy. Stane sa to až po kompletnom stiahnutì. ako sa to dá nainštalovať napr. cez ubuntu alebo aby to išlo na safe mode? Diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
ing0
Stálý člen
17. 9. 2013   #12
-
0
-

ak ti checkdisk nespusti po restarte tak asi robis nieco zle :D ale existuju bootovatelne programy cez ktore sa to da spravit mimo OS len teraz si nespomeniem na nazvy

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
17. 9. 2013   #13
-
0
-

Pokud máš instalačku win, tak nabootuj a spusť opravu systému, nabídne ti to spuštění příkazového řádku a odtud spusť chkdsk.

Druhá možnost je v ubuntu spustit fsck /dev/.... tady ale doporučuju nejdřív ten disk unmoutnout.

Nebo si stáhni nějaké live distro a spusť kontrolu disku z něj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
lukas.balaz0
Super člen
17. 9. 2013   #14
-
0
-

 instalacku mam... chkdsk alebo chkdsk /f ?? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
17. 9. 2013   #15
-
0
-

chkdsk /R

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.29.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
17. 9. 2013   #16
-
0
-

V safe modu by se programy nemeli instalovat. Instaluje se v normal modu. Spustit ho muzes taky v normal, ale nektere zapeklite viry umi lecit jen v safe modu.

Jo, a ze se scandisk spousti po restartu na disku c je zpusobeno tim, ze na stejnem disku mas swapak a nejake dalsi systemove veci a tam by ho win nepusatil. Tak to naplanuje pro dalsi restart. Chkdsk je v podstate ten scandisk (nejsem si ted uplne jisty, nebo scandisk spousti chkdsk). Kazdopadne, jak pisi, pri zadani, ze ho chces spustit po restartu, tak se ma spustit pred startem win, takova modra obrazovka a nabihaji tam tecky, tusim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
lukas.balaz0
Super člen
17. 9. 2013   #17
-
0
-

ano raz som to skusil uz davnejsie ale teraz mi uplne normal bootne win a nic sa nespusti

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
lukas.balaz0
Super člen
17. 9. 2013   #18
-
0
-

a ak pouzijem  fsck /dev/sda1  , vypise, ze sda1 je ntfs a to fsck nevie kontrolvat, a to chkdsk nejde nikde...

Tak teda čo by ste mi ešte radili ?? Ja to veľmi súrne potrebujem. Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
17. 9. 2013   #19
-
0
-

#18 lukas.balaz
Jo, na to jsem zapomněl, nainstaluj ntfsfix a spusť:

sudo ln -s /usr/bin/ntfsfix /usr/sbin/fsck.ntfs
sudo ln -s /usr/bin/ntfsfix /usr/sbin/fsck.ntfs-3g

Pak už to (snad) pojede i pro ntfs.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
lukas.balaz0
Super člen
17. 9. 2013   #20
-
0
-

#19 z_moravec


nefuguje...googlil som, tam najprv treba nainštalovať niečo, že ntfsprogs a že to je teraz v library ntfs-3g.

Ak nainštalujem ntfs-3g (sudo apt-get install ntfs-3g) tak mi stále chýba /usr/bin/ntfsfix (takže tie odkazy neukazujú na nič), nevete ako ho tam dostanem ?

(sudo apt-get install ntfsprogs  mi vyhodí chybu: balík nemá žiadneho kandidáta )

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
17. 9. 2013   #21
-
0
-

sudo apt-get install ntfsprogs
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
lukas.balaz0
Super člen
17. 9. 2013   #22
-
0
-

   

Načítavajú sa zoznamy balíkov... Hotovo
Vytvára sa strom závislostí             
Načítavajú sa stavové informácie... Hotovo
Balík ntfsprogs nie je dostupný, ale odkazuje naň iný balík. Možno to znamená,
že balík chýba, bol zrušený alebo je dostupný iba z iného zdroja

E: Balík „ntfsprogs“ nemá kandidáta na inštaláciu
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
17. 9. 2013   #23
-
0
-

https://wiki.archlinux.org/index.php/NTFS-3G

Tady máš pěkně popsané ntfs-3g, podle toho to snad rozchodíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.170.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
18. 9. 2013   #24
-
0
-

Muzes zkusit scandisk spustit pres nouzovy rezim, treba se pak po restartu do normal vykona. Jinak bys asi musel prenastavit swap na ten druhej disk, restart a spustit scandisk na cecku.

Na linux bych se vybodl, leda bys to chtel preinstalovat na linux :) Nebo, jestli z tama potrebujes dstat data, tak linux live cd, namountovat ten disk a zkopirovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
18. 9. 2013   #25
-
0
-

Jo, jeste k tomu zpomalovani. Tak brzdice jsou obvykle update win, update antivir, scan antivirem, skype. Vetsinou default nastaveni je tak spatne, ze tyhle veci spousti naraz a pak nejblizsi hodinu na starsim pc nic neudelas. Pak jeste pracuji s diskem uz jen viry, kdyz vyhledavaji programy. Pripadne mas mozna malo pameti, tak ti swapuje (treba
u xp je dost problem sp2-3, zabira kolem 400MB, coz na starem kompu s 256 nebo 500mb je priserne;
u visty jsou problem visty, zabiraji tusim 700mb pameti, mam na notebooku, kde je 1G, coz je tez dost priserne;
win8 jsem zkousel nainstalovat na srot notebook, prekvapive se chovaji dobre, ale vyzaduji nejmene 700MB-1G pri startu, kdyz nemas tak desne swapuji a asi po 5-10 min se ustali a pamet uvolni do 300-400MB, coz odpovida xp sp2, ale proti xp jsou mnohem sviznejsi a samy si najdou vsechny ovladace).

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý