JQuery GET zpětné zobrazení vstupu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JQuery GET zpětné zobrazení vstupu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJQuery GET zpětné zobrazení vstupu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
omorok0
Newbie
20. 9. 2013   #1
-
0
-

Ahoj,

Potřebuji malinko pomoc s AJAXem.

odesílám na server data ze vstupního inputu  s id="vstup" a name="vstup". po odeslání se vložená data zobrazí  v div id="stage".

Příklad: pokud zadám např. ahoj, tak se vypíše: vstup=ahoj

Potřebuji zobrazit jen: ahoj . Poradí někdo ke mám chybu, nebo jak na to?

<script>
// jQuery část
jQuery(document).ready(function($) {
  $("#vstup").bind("change", function() {
      	$.get('ajax_php.php',{ pocet_kliku: $('#vstup').serialize(true) }, function(data) {
        $('#stage').html(data);
         }); 
  });  
});  
</script>	

//html část
<p>Vstup: <input type="text" id="vstup" name='vstup' /></p>
<div id="stage">
-?
</div>

//php soubor ajax_php.php
$jmeno = $_GET['pocet_kliku'];
echo $jmeno;
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.5.186.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
20. 9. 2013   #2
-
0
-

zamen

pocet_kliku: $('#vstup').serialize(true)
pocet_kliku: 'byl jsem zde, fantomas'
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
omorok0
Newbie
20. 9. 2013   #3
-
0
-

#2 peter
 

pocet_kliku: 'byl jsem zde, fantomas'


Tak toto sice funguje, ale není to proměnná ze vstupního pole. Řeknu to jinak mám vstupní pole

<p>Vstup: <input type="text" id="vstup" name='vstup' /></p>


jak vložený údaj dostanu do nějakého PHP souboru na servru? Předpokládám přes AJAX...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.5.186.–
Ericsko+3
Stálý člen
22. 9. 2013   #4
-
0
-

serialize() obsahuje nazov fieldu a jeho hodnotu, cize: nazov=hodnota

ak chces iba hodnotu, pouzi val()

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.34.–
omorok0
Newbie
23. 9. 2013   #5
-
0
-

Děkuji za odpověď, toto jsem potřeboval. Tušil jsem, že něco takového musí být, ale jak jsem pátral, tak jsem pátral a nenašel jsem...  

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.5.186.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
23. 9. 2013   #6
-
0
-

omorok - Ptal ses na to, ktera cast kodu je chybne, tak jsem ti uvedl priklad, kde tam to rovnitko nedoplnuje. dal se predpoklada uz samostatna prace a hledani prikladu googlem nebo v dokumentaci jquery api, kde je to krasne vysvetlene.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý