JMenuBar – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JMenuBar – Java – Fórum – Programujte.comJMenuBar – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lime0
Duch
20. 9. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, chcem sa opýtať na niečo, javu sa ešte iba učím a robím jednoduchú hru s menuBarom, kde hore keď zadám Hra/Nová hra, tak by sa mi mala spustiť aplikácia (cez JFrame), ale mne sa vytvorí úplne iná vrstva (alebo ako to nazvať), to menu tam síce ostane a to je dobré, ale keď nastavím rovnaké veľkosti pre JMenuBar a takisto pre JFrame tak v skutočnosti rovnako veľké niesú- (JFrame je o niečo vyšší a širší a neviem, ktorá veľkosť je správna či menu alebo frame), a chcem sa opýtať  či sa dá nejako vyriešiť aby mi to nespustilo nové vlákno alebo čo to je, ale aby to všetko bolo v jednom vždy, ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.219.–
Reklama
Reklama
NotBegineer
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
20. 9. 2013   #2
-
0
-

Přečetl jsem tvůj popis 3xkrát a nechápu "vo co go??". Buď sem hoď zdroják nebo to přehledně popiš.

JFrame je potomek třídy Frame. Jedná o grafický kontejner nejvyšší úrovně (tvz. top-level komponet ). Všechny ostatní GUI komponenty (např. JPanel,JButton,JLabel ) musíš vkládat do něj. Proto je vždycky největší a ohraničuje ostatní komponenty.

např.
JFrame frame = new JFrame();
JPanel panel = new JPanel();
JLabel popis = new JLabel("Text");
panel.add(popis);
frame.add(panel);
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.87.–
goddard
~ Anonymní uživatel
41 příspěvků
21. 9. 2013   #3
-
0
-

rozumim tomu tak, ze chces aby to jmenu vyplnovalo cely jframe ale kdyz to tak nastavis, tak kolem jmenu jsou okraje?

jinak ti doporucuju naucit se javafx misto swingu. stahni si jdk 8 a podivej se na nejake materialy:

https://jdk8.java.net/download.html

http://docs.oracle.com/javafx/index.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
lime0
Duch
21. 9. 2013   #4
-
0
-

Asi som to napísal zložito, ja som to myslel tak, že či sa nejako dá akoby vložiť ten JMenuBar do JFrame, lebo pri spustení programu mám otvorený akoby len ten menubar, a ked spustím novú hru, ktorá sa vykresluje na JFrame tak sa mi otvorý ten JFrame, s vlastným názvom a rozmermy, chcel by som to mať všetko v jednom,ale neviem ako to spraviť

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.219.–
goddard
~ Anonymní uživatel
41 příspěvků
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý