Java oprázek na pozadí – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Java oprázek na pozadí – Java – Fórum – Programujte.comJava oprázek na pozadí – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dakado
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 9. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, jsem začátečník v Javě, udělal jsem program s grafickým prostředím (tlačítka, textové pole..), ale mám problém, chtěl bych na pozadí dát nějaký obrázek, nejlépe tak, aby se to všechno zabudovalo do hlavní třídy, vůbec mě ale nenapadá jak to udělat, hledal jsem i na internetu ale nic jsem nenašel tak to zkouším tady.

Děkuji za odpovědi.

Dakado.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.231.–
Reklama
Reklama
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
181 příspěvků
22. 9. 2013   #2
-
0
-

Zde je nějaký easy zdrojak, snad ti to helpne

Samozřejmě je nutné změnit název obrázku a správně nastavit cestu.

import java.awt.*;
import java.io.*;
import javax.imageio.*;
import javax.swing.*;
public class H11_JFramePozadi extends JFrame {
	private static final long serialVersionUID = 7357954185642642965L;
	static {
        try {
            UIManager.setLookAndFeel(UIManager.getSystemLookAndFeelClassName());	} 
        catch (ClassNotFoundException | InstantiationException | IllegalAccessException | UnsupportedLookAndFeelException ex) {
        	ex.printStackTrace();	}	}
	private H11_JFramePozadi() {	//	konstruktor
		try	{
			super.setTitle("Program na nacteni obrazku jako pozadi");
			JLabel obrazek = new JLabel(new ImageIcon(ImageIO.read(new File("kocka.jpg"))));
			this.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
			this.setContentPane(obrazek);
			this.setLayout(null);
			JLabel text = new JLabel("Hello from the foreground");
			text.setForeground(Color.RED);
			text.setBounds(20,50,200,150);
			JButton tlacitko = new JButton("OK-test");
			tlacitko.setBounds(20,250,200,150);
			this.add(text);
			this.add(tlacitko);
			this.pack();
			this.setLocationRelativeTo(null);	} 
		catch (IOException | HeadlessException exp) {
			exp.printStackTrace();	}	}
	public static void main(String [] args) {
		new H11_JFramePozadi().setVisible(true);	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý