Nadradený element nezobrazí horizontálny scrollbar ak sa v ňom nachádza right floated element s pres – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nadradený element nezobrazí horizontálny scrollbar ak sa v ňom nachádza right floated element s pres – CSS – Fórum – Programujte.comNadradený element nezobrazí horizontálny scrollbar ak sa v ňom nachádza right floated element s pres – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dusan
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
23. 9. 2013   #1
-
0
-

Prečo zelený <div> nezobrazí horizontálny scrollbar ak je jeho šírka menšia než <p> ?

Ak je <p> {float:left} alebo tam float vôbec nie je, scrollbar sa objaví...prečo teda scrollbar nefunguje aj s {float:right} ?

Dík za objasnenie.

<div style="overflow:auto;margin-left:100px;background-color:green;max-width:300px;min-height:200px">

<p style="float:right;width:200px;background-color:red;">
block block block block block block
block block block block block block
block block block block block block
<p>

</div>
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.109.–
Reklama
Reklama
Dusan
~ Anonymní uživatel
49 příspěvků
23. 9. 2013   #2
-
0
-

V tom zdrojáku som zabudol dať "/" pre uzatvaráci tag péčka.

Moja otázka ale stále platí :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.109.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
24. 9. 2013   #3
-
0
-

Jsem to tema hodil do jine diskuze. http://diskuse.jakpsatweb.cz/?…

Uz jsi videl zaporny scroll? Ale je pravda, ze bych logicky ocekaval roztazeni bloku a zobrazeni scrollbaru. Jenze, jak by ses pak dostal na levy okraj, ktery tam mas ted jako default pri nacteni stranky? To budes trefovat od oka, kdyz si zastrolujes, abys neco videl mimo okraj? 
reseni tedy vidim v tom, spravne si nastavit max-width obou bloku, aby k takove situaci nedoslo. Pripadne pres js zkontrolovat sirku bloku a upravit obsah tak, aby se tam vesel. Pripadne se rozhodnout, ze obsah je prilis velky a zobrazit jen odkaz na nove okno.
Mam pocit, ze ve FF jsou nejake specialni vlastnosti neco jako box-sizing.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý