Programování ve vyšší verzi OpenGL, než umí můj PC – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programování ve vyšší verzi OpenGL, než umí můj PC – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgramování ve vyšší verzi OpenGL, než umí můj PC – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

BigBear0
Stálý člen
23. 9. 2013   #1
-
0
-

Ahojte, mám takový problém, začínáme ve škole programovat v OpenGL a učitel říkal, že bychom měli používat minimálně verzi 3 a výš, a optimálně 3.3 a výš. Můj notebook má ale pouze následující podporu:

  • v. 2.1 - 100%
  • v. 3.0 - 82%, nepodporuje:
  1. Shading language version 1.30
  2. GL_EXT_framebuffer_multisample
  3. GL_EXT_gpu_shader4
  4. GL_EXT_texture_integer
  • v. 3.1 - 75%, nepodporuje
  1. Shading language version 1.40
  2. GL_ARB_texture_buffer_object
  • dál už téměř nic

Jde nějak nasimulovat funkčnost vyšší verze OpenGL, než mám nebo nemůžu programovat pro vyšší verzi, než jakou podporuje můj počítač? Výše jsem napsal věci, které daná verze OpenGL nepodporuje, o co se jedná? Bude mi to při programování dělat problémy? Díky moc. Mějte se :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.20.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
24. 9. 2013   #2
-
0
-

Ahoj, co je to za grafická karta? co za systém? Opravdu nejsou novější ovladače které by přinesly lepší podporu opengl? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.117.–
BigBear0
Stálý člen
24. 9. 2013   #3
-
0
-

Ahoj, děkuji za odpověď, pochopil jsem tedy dobře, že to co podporuje má grafická karta, to můžu programovat a nic víc? Mno... mám NB Acer TravelMate 8472 s Intel(R) HD Graphics (Core i3). Běžím na Windows 8 Pro 32b a mám ovladač verze 8.15.10.2858. Na tvoji radu jsem zkusil najít novější ovladače, ale bez úspěchu :-(. Každopádně děkuji, a kdyby tě něco napadlo, budu tu :-). Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.88.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
BigBear0
Stálý člen
24. 9. 2013   #4
-
0
-

Tak ještě dodatek, podle návodu na instalaci ovladače pro Win7 do Win8 jsem nainstaloval ovladač 8.15.10.1993, ale podpora OpenGL stále stejná :-(.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.88.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
26. 9. 2013   #5
-
0
-

Ahoj, doufal sem že nové ovladače pomůžou. Ono.. programovat v tom můžeš ale  pravděpodobně to nepůjde spustit.Nejsem si teď jistý jak to s opengl je, verze 2.1 už asi bude zastaralá ale je to zhruba ekvivalent directX 9 a v něm se i přes existenci DX11 dělá dodnes. Nevím co všechno bys chtěl dělat ale už s 2.1 se dají udělat pěkné hry,třeba starší verze flightgear. Zkusím to ještě nějak vyřešit ale zatím spíš začni s 2.1,bohužel ještě dnes existují karty které si s opengl moc nerozumí

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.117.–
BigBear0
Stálý člen
26. 9. 2013   #6
-
0
-

Mno, nejde ani tak o to, že bych v tom něco chtěl dělat - jakože bych chtěl v budoucnu vyrábět nějaké hry nebo tak, grafika není a asi ani nebude mým oborem - ale ve škole se to budeme učit, a jelikož jsem na kombinovaném studiu, nemohu dojíždět, abych dělal na kompech ve škole, a měli bychom dělat min. ve verzi 3, protože druhá verze nemá funkce, které nás bude vyučující učit. Nejde to třeba nějak nasimulovat? Jen abych to mohl doma vyvíjet, překládat a ladit? Ještě jednou děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.88.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
27. 9. 2013   #7
-
0
-

bezis na integrovane grafice (intel hd graphic) nebo te Nvidii co tam je? pry by tam mela nejaka byt. ta nvidia by mela opengl zvladat,integrovana ne. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.242.117.–
BigBear0
Stálý člen
27. 9. 2013   #8
-
0
-

Ahoj, na Intel(R) HD Graphics (Core i3), jak jsem psal výše. Nj, asi se nedá nic dělat. Naštěstí jsem se domluvil se šéfem a projekt udělám v práci, tady mám plnou podporu OpenGL 4.2, takže v poho ;-). Díky moc, měj se.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.88.–
NECIN DRUHYM TO, CO NECHCES, ABY ONI CINILI TOBE!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Existuje "vyšší DOS"? — založil Matěj Andrle

SMS Receiver pro AND API 19 a vyssi — založil VladislavK

C++, OpenGL, SDL /// C++, OpenGL — založil Kolemjdouci

Umi někdo? — založil kesinka839

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý