Problém s umělým osvícením interiéru iluminační plochou v GI – Cinema 4D – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s umělým osvícením interiéru iluminační plochou v GI – Cinema 4D – Fórum – Programujte.comProblém s umělým osvícením interiéru iluminační plochou v GI – Cinema 4D – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Karffe0
Duch
25. 9. 2013   #1
-
0
-

Tak jsem koukal na videotutoriály odkrývající postupy při osvicování scény zapomocí iluminace a nikoli světli jako takovými. Použil jsem iluminační plochy ale stále jsem nedokázal osvítit místnot dokonale alespoň trochu... strop je stále neosvícený jako zbytek stěn v místnosti... vytvořil jsem iluminační plochy "světla (zářivky) které mi osvicují spolu s větší plochou celou místnost, používal jsem i kompoziční tagy, zkusil jsem hodně způsobů ale stále mám špatný výsledek... Mám teď namysli osvícení místnosti bez pomocí umělé oblohy atd. Pouze místnost osvícená světli na stropě... Prosím o nasměrování, co dělám špatně protože si nevím rady stále... a to jsem už dost postupů zkusil. 

přikládám obrázek mé scény kde mám problém s osvětlením stropu v místnosti, vše ostatní je ok, jen strop který se mi nedaří osvítit normálně... Nevíte někdo proč? Budu moc vděčný o jakékoliv rady k věci. Strávil jsem s tím dost času ale bez zdárného výsledku...

odkaz na příklad:

http://www.3dsoftware.cz/shared/dropbox/71803_showroom-edit-last2.jpg

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Reklama
Reklama
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
25. 9. 2013   #2
-
0
-

Ja se vubec v grafice nevyznam,  tak po odborne strance nemuzu pomoct. Ale kdyz na ten obrazek koukam, tak se mi zda, ze mas zdroje svetla v rovine stropu. Ve skutecnosti je to tak, ze zarovka v kazdem osvetlovacim telese je nekolik centimetru pod stropem a tak muze svitit i na plochu stropu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.137.–
Karffe0
Duch
25. 9. 2013   #3
-
0
-

Děkuji za reakci ale tím to nebude, vím co máte na mysli ale já tu scénu ani tak těmi světli osvícenou nemám... :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Kenvelo+1
Super člen
30. 9. 2013   #4
-
0
-

#3 Karffe
A použil si QMC nebo jen IR ?  

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Karffe
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
30. 9. 2013   #5
-
0
-

#4 Kenvelo
v cinema r14 jsem použil přednastavenou volbu renderu (interiér s vysokou hloubkou difuze) Myslím žew je to kombinace primární a sekundárního systému renderu (qmc a irradiance cash nebo radiosity maps)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Kenvelo+1
Super člen
30. 9. 2013   #6
-
0
-

#5 Karffe
v tom případě máš špatně nastavený materiál 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Karffe
~ Anonymní uživatel
10 příspěvků
30. 9. 2013   #7
-
0
-

Posílám ještě odkaz na celé vlákno, mám tam ještě více obrázků vysvětlující postavenou scénu atd. Prosím koukněte na to.

http://www.3dsoftware.cz/3dportal/forum-detail.aspx?v=71710

na druhé straně mám chat o scéně, kterou mám i na programujte.cz (zde

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Kenvelo+1
Super člen
30. 9. 2013   #8
-
0
-

#7 Karffe
Každopádně mrkni na 3dsoftware je tam toho opravdu mnoho a přímo osvětlení scény QMC máš zde 

http://www.3dsoftware.cz/3dportal/clanek.aspx?id=1890

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Karffe0
Duch
30. 9. 2013   #9
-
0
-

To vím ale je to uplně odlišná scéna (video jsem viděl) ale děkuji... Já mám scénu osvětlenou sice také iluminačními plochami ale na stropě a kvůli tomu mi asi neosvítí celý strop reálnbě, nevím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Kenvelo+1
Super člen
30. 9. 2013   #10
-
0
-

#9 Karffe

Proč scénu neosvětlíš klasickým světlem ?  "Proč to udělat jednoduše když to jde složitě" 

Tak tam naházej světla a vyluč u nich ostatní objekty a ať ti osvítí pouze strop ... iluminační plochy okolí ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Karffe0
Duch
30. 9. 2013   #11
-
0
-

#10 Kenvelo
děkuji za typ! Dočetl jsem se že lepších výsledků se docílí iluminačními plochami ve spolupráci s Globální iluminací a možná ještě fyzikálním enginem renderu.... Ty klasické světla s vyloučením objektů jsem nezkoušel ale bude se asi postupovat stejně jako při přiřazení efektoru že? takže někde u nastavení světla bude vyloučení objektů na která nebude svítit :) zkusil bych to s tou iluminační plochou a uvidím.

dálse jsem se setkal s problémem v CINEMA R15 při renderování animace, hoodně dlouho jsem řešil render aby byl alespoň trochu kvalitní, jsem začátečník... jinak pracuji již nějakou dobu v 2d software ale 3d je novinkou. Takže se setkávám s limitama

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Kenvelo+1
Super člen
30. 9. 2013   #12
-
0
-

#11 Karffe
IR + QMC render možná do rohu bych dal nějaké menší světlo. I kvalitních výsledků dosáhneš se základními světly stačí si jen pohrát s nastavením toho daného světla a přemýšlet co by to světlo konkrétně mělo osvítit... Iluminace je opravdu dobrá ale osvítit s nimi plochy jsou podle mě zbytečné v takovém rozsahu. Možná bych se poohlédnul po Vray mrkni jaké výsledky dokáže dosáhnout V-Ray stačí napsat Cinema 4D V-Ray. Pokud začínáš naučil bych se nejdříve základy a hloubku cinemy. Pak bych začal s animací ;) 

Btw: Scénu dělá především materiál ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Kenvelo+1
Super člen
30. 9. 2013   #13
-
0
-

#11 Karffe
Edit: Připravuji teď rozsáhlé stránky o Cineme 4D s tutoriálama + praktické ukázky. 3dsoftware si dělá tutoriáli jen na ukázku nových Cinem ;) Pak zde zanechám odkaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Karffe0
Duch
30. 9. 2013   #14
-
0
-

#12 Kenvelo
Děkuji, moc si Vážím tvých příspěvků, konečně jsem narazil na někoho kdo mne alespoň nasměruje...

já ti uplně rozumím, na začátku nejprve se učit základy... já sem se k cinemě dostal za "chodu"... takže jsem hnedka vlítl na basic věci ale již pro pokročilejší uživatele. Zkusím ten typ s vyloučením objektů ve scéne se světli. To mne zajímá... + tvé budoucí tutoriály. Učím se na internetu víceméně z toho + nyní čtu i sem tam knížky (adobe) + mám knihu cinema r10...tam ale nic o svícení není

já jsem si to uplně na začátku představoval že 3d = real world. Takže jsem udělal místnost se světli na stropě a myslel si že to bude všechno ok až se to vyrenderuje ale nikoliv... takže je normální že se ve 3d "fejkuje"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Karffe0
Duch
30. 9. 2013   #15
-
0
-

#12 Kenvelo
Ještě jsem zapomněl poznamenat že nejlepšího výsledku jsem dosáhl v cinemě r15 při renderu animace s GI s předvolbou VIZUALIZACE OBJEKTU - VYSOKÁ KVALITA

primar. metoda: irradiance cash

sekund. metoda: irradiance cash

jinak jiné metody a nepřeberné množství nastavení pro mne generovalo jen šum ve stínech a ploše...

stejně mi ale tato metoda nepřinesla nejlepší výsledky. šum stále malinko patrný je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Kenvelo+1
Super člen
30. 9. 2013   #16
-
0
-

#14 Karffe
Určitě se to dá dosáhnout i s GI světly jak sem řekl máš to špatně nastavené podle mě ;) ... Ale zkoušej, tím se člověk nejvíc naučí ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Kenvelo+1
Super člen
30. 9. 2013   #17
-
0
-

#15 Karffe
Btw: V-Ray render http://www.youtube.com/watch?v=m41DNWQ_xDQ

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Karffe0
Duch
1. 10. 2013   #18
-
0
-

Děkuji za odpovědi, moc mi pomáháš! Zkusím se ještě podívat na nastavení i když na začátek to asi nedokážu...

ale zjiného fóra mi přišla odpověď že šum způsobuje Sumi ti to proto, ze mas nastaveno malo vzorku u plosnyho stinu. Takže na to podívám. Vrátím se zpět sem do vlákna zase.... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.137.–
Kenvelo+1
Super člen
1. 10. 2013   #19
-
0
-

#18 Karffe
Však sem říkal že to je o nastavení ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Karffe0
Duch
7. 10. 2013   #20
-
0
-

Jak prosím vyloučím objekty u světla na která nemá světlo působit? Nenašel jsem to u nastavení světla, jedná se o tag? Prosím o radu :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.40.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Problém s if else — založil Mortimer

Problem :) — založil FufurR

Problém !!! :-( — založil Jarda

Problem s for() — založil

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý