Vymazání 1 řádku ze všech tabulek – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vymazání 1 řádku ze všech tabulek – MySQL – Fórum – Programujte.comVymazání 1 řádku ze všech tabulek – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Dejv
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
26. 9. 2013   #1
-
0
-

Zdravím. 

Mám databázi "test_db" ve které mám 3 tabulky: "10_2013", "main", "Users"

V každé tabulce je stejný sloupec "ID".

A nevím si rady s tím, Jak lze vymazat JEDEN řádek ze všech tabulek najedou kde ID = 5 ? (Uvažuji do budoucna s počtem tabulek > 15)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.145.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
26. 9. 2013   #2
-
0
-

tak v users asi bude to id jako primarni klic, zbytek se nahodi referencni integrita a on delete cascade....

(klicovy slova mas tak ted muzes hledat na google)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
27. 9. 2013   #3
-
0
-

Pokud by mezi tema sloupcema nebyla relace, muzes si treba v transakci ze systemoveho katalogu vytahnout jmena tabulek v databazi, tabulky projit a smazat dany sloupec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
Kit+11
Guru
28. 9. 2013   #4
-
0
-

#1 Dejv
Podle názvu tabulky "10_2013" soudím, že máš chybu v návrhu databáze. Než začneš vymýšlet podobné hlouposti, sprav si nejprve strukturu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

C# Vymazani souboru — založil aTTix

Vymazani IE cache v C — založil machis

Vymazání obsahu konzole — založil dragon124

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý