Šifra program – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Šifra program – Java – Fórum – Programujte.comŠifra program – Java – Fórum – Programujte.com

 

Miko
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
26. 9. 2013   #1
-
0
-

Zdravím , mam problem ....mam vytvorit sifru v jave .....mame zadanou vetu ....Dobry Den jak se vám dari ....mame vytvorit tabulku ketra se rovna poctu pismen ve vete a udelat program aby to cetlo po sloupcích 

ja dosel jsem

import java.util.Scanner;
public class sifra {
public static void main(String[] args) {
        
    Scanner sc=new Scanner(System.in);
    System.out.println("Zadej větu: ");
    String txt = sc.nextLine();
    int a = 0;
    int b = 0;
    int pocet = txt.length();
    for(int e = 1; a < pocet; e++){
        a = e*e;
        b = e;
        
    }
    
    char [][]pl = new char [b][b];
    
    int x =0;
    int y =0;
    
    
            for ( int i = 0 ; i < txt.length(); i++){
                if ()
                pl[0][0] = txt.charAt(i);
            }
    
    
    
    }

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.51.–
miHan0
Návštěvník
27. 9. 2013   #2
-
0
-

Nějako jsem úplně neporozuměl tvému problému. Nejde ti něco konkrétního, nebo potřebuješ aby někdo vymyslel algoritmus za tebe?

a udelat program aby to cetlo po sloupcích.

 Z tohodle taky nejsem 2x chytrej ... potřebuješ aby se text uložil běžně po řádcích a četli se sloupce, nebo aby byl text ukládán do sloupců? Jestli jsem to pochopil správně, tak ti jde o první variantu, čili jednoduchou transpoziční šifru. Například tady http://www.algoritmy.net/article/51/Transpozicni-sifra si o tom můžeš něco přečíst.

Co jsem tak zběžně prohlídnul tvůj kód, tak už tady  máš malou chybku ... bude ti to o jeden znak tvůj text zkracovat.

for(int e = 1; a < pocet; e++){
        a = e*e;
        b = e;
        
    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.249.–
Miko
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
27. 9. 2013   #3
-
0
-

#2 miHan

Ten příklad je myslen tak ze kdyz zadam vetu jak jsem ji psal do zadani tak aby se do tabulky zapsala po radcich a udelat program tak aby se to cetlo po sloupcich ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.58.–
miHan0
Návštěvník
27. 9. 2013   #4
-
0
-

Asi by jsi měl lepší to nějako vykoumat sám, ale když to budeš brát jako inspiraci, tak ti to snad pomůže. Doufám že to tak nějak splní tvoje očekávání ;)

import java.util.Scanner;
import sun.security.util.Length;

public class Transpozice {

    public static void main(String[] args) {
        Scanner scn = new Scanner(System.in,"Windows-1250");
        //rozmer pole
        Integer RozmerPole=5;
        //vstup textu
        System.out.println("Zadejte prosim text, ktery ma byt sifrovan ...");
        String TextIn;
        TextIn=scn.nextLine();
        //deklarace matice
        char Matice [] [] = new char [RozmerPole] [RozmerPole];
      //prenos textu do matice
        //pruchod sloupci matice
        int ZnakTextu=0;
        for (int y=0;y<Matice.length;y++) {
            //pruchod radky matice
            for (int x=0;x<Matice.length;x++) {
                //pokud TextIn obsahuje mene znaku nez je prvku v matici, vyplnime matici "vatou"
                if (ZnakTextu<TextIn.length()) Matice [x] [y] = TextIn.charAt(ZnakTextu); else Matice [x] [y]='!';
                ZnakTextu++;
            }
        }
      //vypis transformovane matice
        //pruchod radky matice
        for (int x=0;x<Matice.length;x++) {
            //pruchod sloupci matice
            for (int y=0;y<Matice.length;y++) {
                System.out.print(Matice[x][y]+" ");
            }
            System.out.println();
        }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.204.249.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

Podobná vlákna

Šifra — založil Jane Sheppard

šifra — založil selkir

Šifra ADFG(V)X — založil Lukas-zacatecnik

Vigenerova šifra — založil jarda kužel

Césarova šifra — založil Radek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý