Ahojte, potreboval by som pomôcť pri zostrojení jednej časti zdrojového kódu. Povedzme, že som štandardne načítal čísla 0,1,2,3,4,5 do premenných a,b,c,d,e,f. Potreboval by som, aby program vypísal všetky možné kombinácie čísiel - všetky čísla ktoré sa zo zadaných dajú vytvoriť. Ako to dosiahnuť ?
#2KIIV
Myslím to tak nejak celkovo :D Akákoľvek postupnosť všetkých čísiel čo sú uvedené. Napr. 123450,123405, ... a tak..meniť ich poradie, nie počet.
pole je misto, kam se vejde vicero hodnot stejneho typu...
mozna by se toho dalo vymyslet vic, kdybys rekl na co to vubec chces... mit pro 100000kombinaci promenne a az ***** by bylo rekneme prasacke (krom toho ze by ses nemusel vejit do pridelene ram)
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
#8KIIV
Povedzme, že mám 11 čísiel. To potom ako ? Ako to ukladať do tej premennej ako číslo ? Skúsil som to s kódom od vitamina ale to dáva tie čísla za sebou, nie ako jednu premennú. (napr. 123 nie je 123, ale 1,2,3).
Ak to budu len permutacie jednocifernych cislic tak pouzi miesto pola std::string a potom skonvertuj string na cislo (napr pomocou atoi, std::stringstream, boost::lexical_cast...)
edit:
Skussem napisat co chces decielit tym programom
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
#15vitamin
Napríklad: Používateľ zadá 4 číslice (napr. 1,2,0,3). Program z nich vytvorí všetky kombinácie čo existujú, zoradí ich od najmenšieho po najväčšie a za sebou vypíše. (int\n,int1\n,...)