Vysvětlení panitComponent(Graphics g) – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vysvětlení panitComponent(Graphics g) – Java – Fórum – Programujte.comVysvětlení panitComponent(Graphics g) – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
felix
~ Anonymní uživatel
17 příspěvků
28. 9. 2013   #1
-
0
-

CO bude dělat následující kód? Kde je dobré ho používat na rozdíl od kódu?

class pokus extends JPanel{
	public void paintComponent(Graphics g){
		super.paintComponent(g)
		g.fillRect(10, 10, 10, 10);
	}
}
public void render(Graphics g){
	g.fillRect(10, 10 ,10 ,10)
}

// někde by byla smička s repaint().
	
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.42.–
Reklama
Reklama
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
24. 10. 2013   #2
-
0
-

#1 felix
neviem na co tam mas render ani na co tam mas loop (nic sa tam nehybe, a minimalizaciu a maximalizaciu si swing riesi vnutorne). Ale ten paintComponent najskor vykresli vsetko co sa v danom componente nachadza a potom vyplni stvorec ((10,10);(10,20);(20,20);(20,20)). Rozdiel medzi akymi kodmi? Dobre je ho pouzit vsade kde potrebujes vykreslit stvorec do JComponentu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
ingiraxo+15
Grafoman
25. 10. 2013   #3
-
0
-

#1 felix
paintComponent se volá automaticky, když na komponentě nastane změna, třeba změna velikosti nebo okno získá opět focus, maximalizace a min. apod.

pomocí repaint() tuhle funkci zavoláš manuálně a ta funkce render() je nějaká tvoje, to komponenta snad neobsahuje tušim

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.90.162.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

Graphics — založil RePRO

Graphics x Graphics2D — založil sirek

Vykreslování třídy graphics — založil Johnn195

Kde sehnat graphics.h? — založil graphics

Nejde Graphics Window — založil Quikc

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý