Spustenie novej hry cez JButton – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Spustenie novej hry cez JButton – Java – Fórum – Programujte.comSpustenie novej hry cez JButton – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lime0
Duch
28. 9. 2013   #1
-
0
-

Čaute, robím takú jednoduchú hru  a potrebujem spustiť novú hru cez JButton.

základná trieda Pong:

....

Pong hra = new Pong();

.....

public void initGame(){

//spustí hru

}

v tej základnej triede sa hned vytvorí také menu s Buttonami, a ked kliknem na "nová hra" tak sa cez mouseListener spustí nová hra-teda mala by sa, ale nespustí sa

trieda NovaHra:

...

private Pong hra; //uložil som inštanciu ako triednu premennú

...

@Override
    public void mouseClicked(MouseEvent e) {
        hra.initGame();
   
}

...

-vypíše mi to hlášku: "Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.NullPointerException" v riadku kde je "hra.initGame()"; neviem ako spustiť správne tú metodu initGame, ktorá je v triede Pong z inej triedy

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.219.–
Reklama
Reklama
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
2. 11. 2013   #2
-
0
-

Vobec nerozumiem tomu kodu co si napisal, netvrdim ze to mas nutne zle, ale chcel by som vidiet viac, lebo podla mna tam mas syntakticku chybu. Typujem ze premennu hra nemas inicializovanu. Podla vsetkoeho to chces z nejakeho dovodu pisat podla mna takto:

class NovaHra { // tu si niesom isty preco je nova hra objektom ked uz je objektom samotna hra

private Pong hra;

public NovaHra(){
	hra = new Pong(); // typujem ze toto nemas, ale pravdou je ze v tom co si napisal sa vobec nevyznam
}

public void crGui() {
	JButton newGame = new JButton();
	newGame.addActionListener(new ActionListener() {
		public void actionPerformed(ActionEvent e) {
			hra.initGame();
		}
	});
}

}

ak to chces spravit ako facotry metodu, z nejakeho dovodu, tak initGame daj static a return type daj Pong.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 24 hostů

Podobná vlákna

Java swing - JButton — založil petr143

JButton volá metodu — založil Marek Kadlčík

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý