Kvadratická rovnice – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kvadratická rovnice – C / C++ – Fórum – Programujte.comKvadratická rovnice – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

pazdy0
Návštěvník
30. 9. 2013   #1
-
0
-

Zdravím mám do školy naprogramovat program, co mi vypočítá kořeny kvadratické rovnice, když zadám parametry a , b , c... Chci se zeptat, kde mám chybu, protože mi nesedí výsledky.. Chybu tipuji někde v počtech, ale nevím přesně kde.. Prosím o radu díky...

#include <iostream>
#include <math.h>

using namespace std;

int main()
{
double a;
double b;
double c;
double D;
int x1;
int x2;
cout<<"Zadejte parametry a, b, c kvadaticke rovnice:"<<endl;
cin>>a;
cin>>b;
cin>>c;
if (a==0)
{
cout<<"Nespravny vstup"<<endl;
return 0;
}
D=b*b-4*a*c;
cout<<"Diskriminant:"<<D<<endl;
if (D < 0)
{
cout<<"Rovnice nema reseni v R."<<endl;
}
else if (D > 0 )
{
cout<<"Koren 1, x1:"<<x1<<endl;
cout<<"Koren 2, x2:"<<x2<<endl;
x1=-b+sqrt(D)/(2*a);
x2=-b-sqrt(D)/(2*a);
}
else
{
cout<<"Rovnice ma jedno dvojnasobne reseni"<<x1<<endl;
x1=-b+sqrt(D)/(2*a);
}

return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:5d56:33...–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
30. 9. 2013   #2
-
0
-

   


x1 = (-b + sqrt(D)) / (2 * a);
x2 = (-b - sqrt(D)) / (2 * a);
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
30. 9. 2013   #3
-
0
-

kořeny x1,2 mohou být i desetinné číslo, takže bych i pro ně volil double. 

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
pazdy0
Návštěvník
30. 9. 2013   #4
-
0
-

Když to upravím, tak pořád mí to vypisuje nesmysly.. například pro čísla 
1 -18 77

Mi to vypíše

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:5d56:33...–
30. 9. 2013   #5
-
+1
-
Zajímavé

Diskriminant je dobře, D = 16. Kořeny by měly být 11 a 7.

Proč vypisuješ kořeny dřív než je spočítáš?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
pazdy0
Návštěvník
30. 9. 2013   #6
-
0
-

#5 hlucheucho
Díky už to funguje, jen to chtělo prohodit ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:5d56:33...–
Martin Vzorek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 5. 2015   #7
-
0
-

Keby to niekto iný hľadal tak tu máte opravený kód:

#include <iostream>
#include <math.h>

using namespace std;

int main()
{
double a;
double b;
double c;
double D;
double x1;
double x2;

cout<<"Zadejte parametry a, b, c kvadaticke rovnice:"<<endl;
cin>>a;
getchar();
cin>>b;
getchar();
cin>>c;
getchar();
if (a==0)
{
cout<<"Nespravny vstup"<<endl;
return 0;
}
D=(b*b)-(4*a*c);
cout<<"Diskriminant:"<<D<<endl;

if (D < 0)
{
cout<<"Rovnice nema reseni v R."<<endl;
}

else if (D > 0 )
{

x1=(-b+sqrt(D))/(2*a);
x2=(-b-sqrt(D))/(2*a);
cout<<"Koren 1, x1:"<<x1<<endl;
cout<<"Koren 2, x2:"<<x2<<endl;
}

else
{
cout<<"Rovnice ma jedno dvojnasobne reseni"<<x1<<endl;
x1=-b+sqrt(D)/(2*a);
}
getchar();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.41.174.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
11. 5. 2015   #8
-
0
-

#7 Martin Vzorek
  

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

Kvadratická rovnice — založil Patrik Hlobil

Kvadratická rovnice — založil Kolis

Kvadraticka rovnice — založil Yurda

Kvadratická rovnice — založil rdckONE

Kvadraticka rovnice — založil Hanmir1

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý