Python - dokonalé číslo – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python - dokonalé číslo – Python – Fórum – Programujte.comPython - dokonalé číslo – Python – Fórum – Programujte.com

 

Umakart
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 10. 2013   #1
-
0
-

Zdravíčko,

byl by někdo tak laskav a popsal mi jednotlivé kroky jak tento program postupuje? 

def perf(n):
    sum = 0
    for i in xrange(1, n):
        if n % i == 0:
            sum += i
    return sum == n

K čemu slouží "sum", je to puze pojmenování proměnné? Nebo je to "suma"? A pak jaký je rozdíl mezi for i in range a for i in xrange? S tím x jsem se ještě nesetkal. Předem moc díky. 
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.237.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
1. 10. 2013   #2
-
0
-

range vyrobi list cisel od-do ...

xrange udela objekt a cisla pak vypocitava postupne... (nezasere to hromadu pameti, kdyz mas hodne velkej rozsah - ostatne to nebude tak dlouho plnit ten list a pak teprve iterovat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fero
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
16. 11. 2016   #3
-
0
-

nejde to

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.7.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Dokonalé čísla - JAVA — založil já

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

Číslo — založil Garret Raziel

Cislo? — založil Alan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý