Rovnice kružnice – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rovnice kružnice – C / C++ – Fórum – Programujte.comRovnice kružnice – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Divisor0
Duch
1. 10. 2013   #1
-
0
-

¨Zdravím mám za úkol naprogramovat tenhle program a jsem v programování začátečník a nevím si rady. Byl by někdo hodný a ochotný mi ten program naprogramovat? Díky moc..

Realizujte program, který vypíše informace pro sestaveni rovnice kružnice, jejímž průměrem je úsečka AB.

Vstupem programu je dvojice bodů A a B s x-ovou a y-ovou souřadnicí: A[x,y], B[x,y].

Výstupem programu jsou následující informace:

Souradnice stredu S a
Polomer kruznice r.
Program detekuje chybu, zobrazí chybové hlášení dle ukázky a ukončí se, pokud jsou na vstupu nečíselné hodnoty.
Chybové hlášení vypisujte na standardní výstup (nevypisujte jej na standardní chybový výstup)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:5d56:33...–
1. 10. 2013   #2
-
0
-

úsečka je průměr kružnice. Takže střed kružnice lze popsat jako střed úsečky AB. Poloměr je polovina délky úsečky AB.  Vidím v tom podobnost trojúhelníků a Pythagorovu větu.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Divisor0
Duch
1. 10. 2013   #3
-
0
-

No říkáš to správně, ale já nevím jaký je příkaz, aby se zadávali ty souřadnice X,Y...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:5d56:33...–
1. 10. 2013   #4
-
0
-

má to být v C nebo C++?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Divisor0
Duch
1. 10. 2013   #5
-
0
-

C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:5d56:33...–
1. 10. 2013   #6
-
0
-

pracuješ se vstupním proudem cin (klávesnice) a výstupním proudem cout (monitor).

Vstup se ošetřoval např. tady  http://programujte.com/forum/vlakno/25373-osetreni-vstupu-vystupu-u-prvocisel/

Asi bych si pro bod vytvořil strukturu, ve které by byly jeho součadnice 

typedef struct
{
  float x;
  float y;
} bod;     //bod je novy datovy typ

//pouziti
bod A,B,S;  //jednotlive body

cout << "chci x souradnici bodu A" << endl;
cin >> A.x;  //ze vst proudu nacte x souradnici bodu A

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Divisor0
Duch
1. 10. 2013   #7
-
0
-

Trošku jsem pátral po netu a tohle je přesně ono.. jen to není napsáno pomocí cin a cout.. šlo by to nějak přepsat?

http://ghostik.eu/wp-content/uploads/2012/11/64.png

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:6a4:5d56:33...–
1. 10. 2013   #8
-
0
-

Návod jak na to jsem ti už napsal. Jak ošetřit vstup proti chybám jsem ti dal odkaz. Když ti dám hotový program, pan učitel pozná, že to není z tvojí hlavy.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Vykreslení kružnice — založil RePRO

Kružnice - jak na to — založil Bombon

Polomer kružnice — založil Martin

Vykreslení kružnice v konzoli — založil Sir Andrew

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý