PERL problem – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PERL problem – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.comPERL problem – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
sparky290
Návštěvník
3. 10. 2013   #1
-
0
-

## vektory_slov jsou imaginarni radky souboru

## uniq jsou unikatni slova souboru

## potrebuji vytvorit vektor hodnot pro kazdy radek jeslti existuje nebo neexistuje

## ahoj ty blbec clovek

1.   1     1   0       1

Budu rad za kazdou radu jak na to

use Data::Dumper;

@uniq = (ahoj, ty, blbec, clovek);
@vektory_slov = ([ahoj, ty, clovek], [ahoj, ty],[blbec, ty],[ahoj, blbec]);
@vektory_tp = ();


$uniq_ref = \@uniq;
$slova_ref = \@vektory_slov;


foreach my $doc (@$uniq_ref){


    
    foreach my $slovo (@$slova_ref){
    
        my $count = grep(/^$slovo$/,????????????????);
        ###################################
         my $value = ($count == 0 ? 0 : 1 );
        push(@vektor,$value);
    }
    push(@vektory_tp,[@vektor])
}


print Dumper @vektory_slov;
print Dumper @vektory_tp;

print @vektory_tp;

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
3. 10. 2013   #2
-
0
-

jak na co... vubec sem nepochopil o co se vlastne snazis ... nejaky puvodni zadani by nebylo?

nebo jestli nestaci ty unikatni slova hodit jako klice do hashe a vyhledavat jednotliva slova v nem

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
sparky290
Návštěvník
4. 10. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
 Vcera jsem na to prisel, potreboval jsem vektory existence (0, 1) pro kazdy radek

use Data::Dumper;

@uniq = (ahoj, ty, blbec, clovek, hjo);
@vektory_slov = ([ahoj, ty, clovek], [ahoj, ty],[blbec, ty],[ahoj, blbec]);
@vektory_tp = ();
$pocet_radku = 4;

@vektory_tp = ();
for $radek (0..$pocet_radku-1){
    my @vektor = ();
    foreach my $u_slovo (@uniq){    
            my $count = grep(/^$u_slovo$/,@{@vektory_slov->[$radek]});
            my $value = ($count == 0 ? 0 : 1 );
            push(@vektor,$value);
            }
            
        push(@vektory_tp,[@vektor]);
    }

    
print Dumper @vektory_slov;
print Dumper @vektory_tp;

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Perl web framework — založil Danielle

Python nebo Perl? — založil Jaa

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý