Dobrý dne, jsem začátečník v Céčku. Nainstaloval jsem si program MinGW kvůli kompilaci kódu po Windowsem. Po instalaci jsem do složky PATH vložil cestu, kde se nachází bin složka (E:/programy/mingw/bin). Nyní jsem napsal cvičný kód v PsPadu, uložil jej do jiné složky. Stránku s kodem (hello.c) jsem uložil na disk C:/jazyk_c. Nyní pomocí Příkazové řádky přepnu do C:/jazyk_c a kompilaci chci provést následovným příkazem: gcc hello.c -o hello.exe. Vyskočí mi hláška: gcc není názvem ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru. Mohl by mi někdo poradit, kde je chyba? Předem díky
Fórum › C / C++
Nedaří se kompilace kodu v C jazyce
a kdyz das: echo %PATH% mas tam tu cestu k gcc.exe?
ono totiz cmd spusteny z jinyho programu, ktery uz bezel nez se zmenilo PATH tu zmenu jeste nemusi videt... jen kdyz se to spusti z nejakeho zastupce na plose a tak, tak uz to miva nove nastaveni
Tošku odbočím. Jestli si začátečník tak si stáhni nějaký vývojový prostředí, co tohle bude řešit za tebe. Když budeš časem psát větší projekty, tak to pro tebe stejně bude potřeba.
Např.: Visual Studio Express, Code::Blocks, Eclipse...
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů
Podobná vlákna
Kompilace do nativního kódu — založil Petr Bolf
Kompilace kódu v Atmel Studiu - chyba — založil Boblig
Nedari se mi najit chybu. — založil martas01
Soubor se nedaří otevřít — založil zonda
Nedaří se mi uspořádat pole s čísly — založil oxidián
Moderátoři diskuze