Pozastavenie programu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pozastavenie programu – .NET – Fórum – Programujte.comPozastavenie programu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tayson0
Stálý člen
7. 10. 2013   #1
-
0
-

Zdravim.

Chcem sa opytat ci da pozastavit beh programu. Predstavoval by som si to asi takym sposobom, ze sa mi vykonava urcity zdrojovy kod cize jedna instrukcia za druhou a dajme tomu zeby som chcel medzi urcitymi instrukciami asi 5 sekund pauzu.Cize program sa pozastavi dajme tomu na 5 sekund a znova pokracuje. Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.239.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
7. 10. 2013   #2
-
0
-

sleep ti nestaci? (nejak tak se to menuje vzdy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
JardaJirava0
Stálý člen
7. 10. 2013   #3
-
0
-

Ahoj,

  je možné použít volání metody Thread.Sleep, což zapříčiní pozastavení aktuálně prováděného vlákna na stanovenou dobu. Pokud toto zavoláš na UI (winforms, wpf), tak se uživatel dočká notifikace o Not responding aplikaci. Tudíž bych byl velice opatrný v tom, kdy a proč tohoto mechanismu využít.

  Stejně tak, pokud budeš využívat "vymožeností" .NET 4.x v podobě Task, tak se toto volání nedoporučuje a měl bys volat metodu Delay.

  Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Tayson0
Stálý člen
7. 10. 2013   #4
-
0
-

#3 JardaJirava
Vlastne prijimam data cez UDP a kym som neprijal specificke data ktore potrebujem tak je zobrazene upozornenie cez messagebox kde je len tlacidlo OK na potvrdenie.... lenze ja ked dam OK a data uz prisli ale program ich este nespracoval tak znova mi vybehne messagebox co je chyba pretoze data tam su ... preto potrebujem nejako pribrzdit po stlaceni OK nejako program aspon na 3 sekundy ze pocka medzitym program spracuje v nevybehne to znova.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
VladislavK0
Stálý člen
7. 10. 2013   #5
-
0
-

To je nejaky zmateny???

ty prijmes najeke info a kdyz to nebude to prave orechove tak chce sleepnout program???

nebylo b lepsi to zavesit ten prem na nejakej thread zpracovat a podle vysledku ten thread nastartovat znova za definofinovany cas ???

asi jsem to nepochopil !!!!

Takze, vsechny DATA nejdriv zpracuji pak teprve se ptam jestil jsou toto ty prave orechove a na zaklade teto info se rozhuduji co ale

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
RomanZ
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
8. 10. 2013   #6
-
0
-

Podle mne je messagebox s tlačítkem v tomto případě nevhodný. Zdá se mi, že uživatel kliknutím na OK o ničem nerozhoduje a nic nespouští, tak je tam to tlačítko zbytečná komplikace. Signalizuj stav načítání někde ve stavovém řádku nebo nějak uvnitř hlavního okna. Má to uživatele jenom informovat, ne? Snad je to podobná situace: třeba když internetový prohlížeč načítá stránku, tak taky jenom někde tiše "točí kolečkem" a nevyvolává okna s tlačítkem OK.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.60.–
JardaJirava0
Stálý člen
8. 10. 2013   #7
-
0
-

Ahoj,

podle popisu to vede na asynchronní zpracování. Jak již bylo zmíněno, messagebox není vhodným prostředkem pro "blokaci", spíše bych volil informační upozornění bez jakéhokoliv uspávání vláken.

Asi nejlépe využít Task(ů) a continuation.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Tayson0
Stálý člen
8. 10. 2013   #8
-
0
-

#7 JardaJirava
#6 RomanZ
No ano ono by sa to dalo bez toho messageboxu a len tak to zobrazit lenze problem je v tom ze ten messagebox upozorni ze ma nieco pouzivatel spravit a ak to spravil tak stlaci OK... po stlaceni OK sa odosle poziadavka a pridu potrebne data .... ale nespravi to co ma spravit a sltaci OK tak sa odosle poziadavka ale data nepridu tak preto potrebujem aspon na nejake 3 s zbrzdit program aby medzi tym kym sa to odosiela a prijima tak aby nevybehol znova messagebox.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
JardaJirava0
Stálý člen
8. 10. 2013   #9
-
0
-

Ahoj,

  a co když bude linka zrovna pomalá a nebudou stačit ani ty 3 vteřiny? To je podle mě špatný pattern, který chceš použít. Nevím, co se stane, pokud to odešle bez udělání toho něčeho, ale buď by mělo dojít k vyhození výjimky a notifikování uživatele, že neudělal co měl, nebo by další pokračování mělo být závislé od příjmu dat, koukni na asynchronní zpracování a zpracování po dokončení úkolu.

Pěkný den,

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.78.85.–
MCAD, MCPD
http://jirava.net/blog
http://xaml.cz - Magazín moderních technologií založených na XAML
Tayson0
Stálý člen
9. 10. 2013   #10
-
0
-

Ale asynchronne spracovanie neni moc to prave co potrebujem ... je pravda ze to neni prave najlepsie riesenie dat tam timer alebo to sleepnut .... no neviem ako odsledovat to ze ci uzivatel spravil to co mal a to tak aby znova nevybehlo upozornenie

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.83.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Podobná vlákna

Pozastavenie programu v c++ — založil Namestnik

Vypnuti programu — založil Jan Sedlák

Komilace programu — založil _Radek_

Rada k programu — založil list3r

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý