Simulacia bankomatu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Simulacia bankomatu – C / C++ – Fórum – Programujte.comSimulacia bankomatu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kani
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 10. 2013   #1
-
0
-

potrebujem dokoncit jednu jednoduchu ulohu ale so zaciatocnik a nevim si rady....velmi jednoducha simulacia bankomatu...

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>

int main()
{
    printf("cash machine\n");
    printf("vlozte kartu\n");

    printf("zadaj pin:");

int pin=8888;
int pin2=0;
        scanf("%d",&pin2);
if(pin!= pin2)
    {printf("zly pin");    
    }
        if ("pin==pin")
        {printf("pink:ok\n");



        printf("suma:\n");
      // scanf("%d,10")
      //scanf(


        }
system ("pause");

printf("vyberte kartu\n");


        return 0;
}

zatial mam toto ale neviem jak mam spravit nejake moznosti vyberu: napr ze su moznosti vyberu 10,20,50,100,200,500€....vim ze sa to da robit nejak cez case ale ten nejak moc neovladam zatial tak by som to radsej cez ify spravil...diky

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.104.–
Reklama
Reklama
kani
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
8. 10. 2013   #2
-
0
-

#1 kani
popripade kto by vedel moze to vylepsit napr vlozenie karty aby simulovalo stlacenie klavesy space...ale to absolutne netusim jak spravit...diky 

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.160.104.–
Kenvelo+1
Super člen
10. 10. 2013   #3
-
0
-

#2 kani
Zkus třeba přidat, když 3x zadáš heslo špatně tak tě to nepustí , dále bych zkusil třeba jakou částku vybrat, nadefinovat aktualní stav učtu atd atd něco takového  

#include <iostream>

using namespace std;

int stav = 5000;

void Vyber_Hot();


int main()
{
	cout <<"Zadejte castku\n";
	Vyber_Hot();
	return 0;
}



void Vyber_Hot()
{
	int vyber;
	cin >> vyber;

if ( vyber > stav ) // pokud vyber bude vetsi vypise chybu
{
	cout <<"\nNedostatecny zustatek na ucte \n;
        cout << "Opakujte volbu\n";

	Vyber_Hot();

}
	else 
	{
		stav = stav - vyber; 
		/* odečte zadanou castku 
                 s uctu a nastavy zustatek *\
	}
}

A tak ... btw i přes if/else mužeš nastavit podmínky výběru switch to zjednodušuje aby si nemusel mít velké větvení if/else atd

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.211.–
Díky bohu, že počítače vymysleli muži. Kdyby to byly ženy, tak binární soustavu reprezentují jedničky, nuly a "možná"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 68 hostů

Podobná vlákna

Simulacia vlaku — založil Rybicka

Simulácia SpaceBaru — založil Vransky

Simulacia instukcii — založil vitamin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý