JAVA - čítanie a prepísanie riadka – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

JAVA - čítanie a prepísanie riadka – Java – Fórum – Programujte.comJAVA - čítanie a prepísanie riadka – Java – Fórum – Programujte.com

 

bitEe.Eu0
Newbie
9. 10. 2013   #1
-
0
-

Čaute, mám program ktorý číta nejaký súbor, ale chcel aby vedel aj zapísať .
príklad :
máme súbor config:
version: v1.00

key: 1351sda46sd465as1da35s

mp3: NO

no presne v tomto prípade chcem aby mi ten súbor "config" otvorilo a prepísalo 3riadok mp3: NO na mp3: YES
Tak kto mi to vysvetlí ako to dosiahnuť ? :) poprosím príklady :P za odpovede ďakujem 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.40.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
10. 10. 2013   #2
-
0
-

nactes soubor, upravis hodnoty, zapises zpet (celej soubor samozrejme)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
W-GameZ
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
10. 10. 2013   #3
-
0
-

#1 bitEe.Eu
Ak máš Javu 7 tak skús nejak takto 

try {
            String string = "mp3";
            String newString = "mp3: YES";
            Path file = Paths.get("config");
            if (!Files.exists(file)) {
                System.err.println("Subor " + file.getFileName() + " neexistuje");
                return;
            }
            List<String> lines = Files.readAllLines(file, Charset.defaultCharset());
            Files.deleteIfExists(file);
            for (String line : lines) {
                if (line.contains(string)) {
                    lines.set(lines.lastIndexOf(line), newString);
                }
            }
            Files.deleteIfExists(file);
            Files.createFile(file);
            for (String line : lines) {
                line += System.getProperty("line.separator");
                Files.write(file, line.getBytes(), StandardOpenOption.APPEND);
            }
        } catch (IOException ex) {
            System.err.println("Chyba: " + ex.getMessage());
        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.40.92.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý