Sú ukazatele dôležité ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sú ukazatele dôležité ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comSú ukazatele dôležité ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
lukas.balaz0
Super člen
11. 10. 2013   #1
-
0
-

V C++ programujtem asi 2 roky, ale ešte nikdy som nepoužil ukazatele (ak nerátam iterátory, to by bez toho asi nešlo). Chcel by som sa spýtať či môže nastať situácia, kde musím použiť ukazatele (bez nich by to nefungovalo), aké sú ich výhody (dĺžka kódu, rýchlosť, pamäť, ...)

A ešte by som sa chcel spýtať, či má  new-delete  nejaké výhody oproti STL, teda myslím si že fakt nemá, ale aj to, že či sa to musím naučiť ?

Ďakujem

(Prípadne nejaké linky, kde sa môžem ukazatele naučiť, ale natoľko zasa googliť viem, len že nejaké fakt dobré ak poznáte)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
11. 10. 2013   #2
-
0
-

pouziva se to docela dost... samozrejme jsou trendy, kdy se toho snazi programatori postupne zbavovat aspon tim, ze je to zapouzdreny ve tridach a sablonach, ktere se rovnou staraji i o spravne uvolnovani (protoze se v tom da napachat moc chyb)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
lukas.balaz0
Super člen
11. 10. 2013   #3
-
0
-

Moc som nepochopil, ako si to myslel....tak teda sa to mám naučiť ?

A hlavne mi prosím napište hlavné využitie (možno to bolo v predchádzajúcom príspevku, ale fakt som nepochopil (dúfam že moje texty nie je ťažké pochopiť))(viem že sa ukazatele používajú ako parametre funkcie aby sa to nemuselo kopírovať, ale myslím nejaké dôležitejšie využitie)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.106.–
KIIV+42
God of flame
11. 10. 2013   #4
-
0
-

no hodne se pouzivaj tam kde hrozi spousta kopirovani pro vetsi objekty... samozrejme s novejsim standardem c++11 je to uz vyrazne lepsi, protoze je tam move konstruktor a move assigment ale i tak se musi zkopirovat jednotlive polozky extra.. u pointeru se zkopiruje jen umisteni kde je ten objekt v pameti.

Dal je s pointerama trosku min problemu co se tyce polymorfizmu.. dat dohromady objekt s referenci na jednu z podtrid bylo na 5 minut laborovani co za typ tam dat.. a v druhe podtride to zase muselo byt jinak.. u pointeru to fachalo krasne

Mimochodem s tim kopirovanim mely prave stl libky docela problemy (proste kopirovat nekolikrat velkej objekt, aby se pak 4 kopie zahodily je prinejmensim neefektivni)

No a treba v C se bez pointeru proste nechytas.. ani nezvladnes predat parametr odkazem

A kdyby ses nahodou dostal nekdy k assembleru - tam nic jinyho nez pointery neexistuje

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Martin Kozibrátka0
Stálý člen
15. 10. 2013   #5
-
0
-

Pokud by mi jako zaměstnavateli přišel na pohovor člověk, který neovládá perfektně pointery, hodně rychle bych s ním skončil :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.24.138.–
Savana.cz - neomezený webhosting za pár kaček :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 246 hostů

Podobná vlákna

Ukazatele — založil demo

Ukazatele — založil Albornoz

Ukazatele — založil Šimon

Ukazatele — založil IBTR

C++ Ukazatele — založil pointer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý