Zavolání skriptu po setTimeout – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zavolání skriptu po setTimeout – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZavolání skriptu po setTimeout – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Forest0
Stálý člen
12. 10. 2013   #1
-
0
-

Ahoj, vytvořil jsem si funkci.

<body onload="MojeFunkce()">
...
</body>

A v hlavičce mám:

<script>
function MojeFunkce()
{
setTimeout(function(){
alert("Ahoj")},10000);
}
</script>

Místo toho alert okna bych potřeboval zavolat PHP skript. Je to reálné? Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 10. 2013   #2
-
0
-

treba ajaxem zavolas stranku se scriptem...

jen proste nezapominej, ze jsou tu dve strany - server a klient

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Forest0
Stálý člen
12. 10. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Myslel jsem si, že to bude Ajaxem, ale spíš by mě zajímalo jak.

Napadá mě něco jako:

setTimeout(function(){
$(tady-nevim-co-bude).load('skript.php').fadeIn("fast");
}, 10000);
$.ajaxSetup({ cache: false });
Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 10. 2013   #4
-
0
-

#3 Forest
kdyz nazhavis google tak ti vypadne neco takoveho http://api.jquery.com/load/

po prvnich radcich je jasny, ze to musi byt nejakej element, do kteryho se vlozi html vracene ajaxem.. (ale ne komplet, jen co ma byt uvnitr)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Forest0
Stálý člen
12. 10. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
Nechápu, na co element, když tu funkci vyvolávám v body onload.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Řešení
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 10. 2013   #6
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

musis mit nejaky element (prvek) na strance, do ktereho se to da nahrat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Forest0
Stálý člen
12. 10. 2013   #7
-
0
-

#6 KIIV
Sakra, proč je to tak složité :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 10. 2013   #8
-
0
-

nevidim nic sloziteho...  hodis do stranky   <div id="sem_to_nahraj"></div> a pak to tam pomoci   $("#sem_to_nahraj").load("url"); nahrajes-...

mozna druhej odkaz ze stejnyho hledani na google jako pred tim da jeste lepsi "pochopeni":

http://www.w3schools.com/jquery/jquery_ajax_load.asp

dokonce si to muzes vyzkouset na funkcnim kodu (ty tlacitka try it yourself)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Forest0
Stálý člen
12. 10. 2013   #9
-
0
-

#8 KIIV

test.php

<head>
<script>
setTimeout(function()
{
$('#nacist').load('neco.php').fadeIn("fast");
}, 10000);
$.ajaxSetup({ cache: false });
</script>
</head>

<body>
<div id="nacist">
</body>

neco.php

<?php
echo "Text";
?>

Nefunguje ...

EDIT: Omlouvám se, neměl jsem v hlavičce odkaz na knihovnu jQuery

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
12. 10. 2013   #10
-
0
-

me to funguje krasne na tom tryit editoru:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js">
</script>
<script>
$(document).ready(function(){

  setTimeout(function(){
    $('#div1').load("demo_test.txt").fadeToggle("slow");
  }, 10000);

  $("button").click(function(){
    $('#div1').fadeToggle("slow");
      setTimeout(function(){
        $('#div1').load("demo_test.txt").fadeToggle("slow");
      }, 10000);
  });
});
</script>
</head>
<body>

<div id="div1" style="border: 1px #000 solid;"><h2>Let jQuery AJAX Change This Text</h2></div>
<button>Get External Content</button>

</body>
</html>
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Forest
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
12. 10. 2013   #11
-
0
-

#10 KIIV
Jj, chyběla mi knihovna :-D Děkuju moc :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.230.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

SetTimeout — založil Morgue

Pomoc s setTimeout — založil Anonymní uživatel

Zavolání metody — založil Pavel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý