mě zajímá jak potom vypadá algoritmus proto aby se mi to zase odečítalo jak mile sčítáni splní podmínku.. Jak udělat aby se to odečítalo a v okamžiku, kdy skončí podmínka pro sčítaní... A aby se s pomocí toho odečítání vrátil zpět do corner = 0...
já jsem to udělal pomocí while a mám tam podmínku, že jakmile program udělá dostatek kroků, tak se za se změní podmínka, že se musí vrátit na zpět a tam se ukončit...
#8KIIV
vysvetli to pls ... deklarovana premenna je mimo metody a v metode neni deklarovana dalsia cize sa vola ta vonkajsia ... ak nezanikne objekt ktory obsahuje metodu a zaroven premennu tak preco by mala zaniknut premenna?
step() {
if (corner) ...
}
metodaX() {
int corner = 0;
step();
++corner;
}
tak to nemuze prece v zivote fungovat.. step ji nesmi videt z principu (co kdyby to pak zavolal od nekud jinud.. treba z jine metody Y, ktera to nedefinuje?)
ale nemusime se o tom hadat.. dokud tu nebude presnejsi kod, tak je to jako vesteni z logru na dne salku kafe... popis "nefunguje" a kus ocividne blbyho kodu nestaci
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Neviem o co sa snazis, cize mozno lepsi popis veci ktoru robis by sa hodil, nechcelo sa mi citat vsetky prispvky, ale zjavne to stale nefunguje. Tu je spon nejaky napad:
private int corner = 0;
private int next = 1;
void step() {
move();
if(conditionStisfied())
next = -1;
corner += next;
}
pripadne to pripocitovanie a odcitavanie mozes urobit priamo v tom if-e:
#18lekejs
Nechej si editorem automaticky odsadit zdrojový kód. Dělám to u svých programů poměrně často. Chyby ve struktuře jsou pak vidět pouhým pohledem.
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
#18lekejs
no rika se tomu odsazovani .. znamena to ze kazda uroven zanoreni je odsazena o vicero znaku (a stejna uroven stale o stejny pocet) je to jedna z naprosto zakladnich veci v kazdym coding-standardu (prevazne je to o formatovani kodu)
#23Kit
proc ne? ma tam 4x turnLeft(); to je jako zustan jak si.. (pokud teda turn left nedela jeste nejake akce, o kterych nemame tuseni - ale to uz je zase "bad practice")
#22lekejs
doporucuju dobre poodsazovat ty while cykly - pak to tam musi byt videt i pro slepyho
Nahlásit jako SPAM
#25KIIV
Bohužel je tam hromada těch "bad practice". Vypadá to jako implementace robota Karla, který se dívá, zda je před ním stěna, zda je stěna vpravo nebo vlevo. Během toho se musí otočit, ale pak musí stát v původním směru.
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
no to je jedno, tendle kod, jak se zda, jde absolutne mimo moje chapani ... odevzdat mi to nekdo v praci na review, tak ho asi umlatim klavesnici a pak to udelam sam :D
Nahlásit jako SPAM