Práce s jednotlivými číslicemi vstupu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Práce s jednotlivými číslicemi vstupu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPráce s jednotlivými číslicemi vstupu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
rhubarb
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 10. 2013   #1
-
0
-

Pěkný večer, omlouvám se za trapné začátečnické dotazy. 

Samozřejmě od vás nechci, abyste mi sesmolili celý kod, ráda se v tom vymáchám sama, ale prostě zaboha nemůžu pohnout s následujícím "problémem": Jak zajistím, abych mohla analyzovat nebo nějak používat jednotlivé číslice libovolného načteného čísla (typu int)? Myslím tím např. určit, kolik z nich je dvojka, vypsat ty číslice, které jsou větší než pět, a podobně. (Tady dejme tomu vstup je "4680", výstup "2 číslice vámi zadaného čísla jsou >5.")

Za jakoukoli drobnou radu budu velmi vděčná. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.38.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
15. 10. 2013   #2
-
0
-

tak muzes to nacist jako retezec .. pak budes mit cislice '0' az '9' (ale ascii)

a nebo deleni 10 a zbytek po deleni 10 ... je to vlastne prevod z desitkove soustavy do desitkove soustavy jak se uci na skolach --- jen jsou ty cislice samostatne

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.241.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
rhubarb
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
15. 10. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Díky moc! To dělení desítkou mě vůbec nenapadlo, konečně jsem se někam posunula. Potřebovala bych ale ještě jednu drobnost: Jak prosím uložím počet znaků (číslic) vstupu do proměnné? Chtěla bych ji použít jako počet opakování for cyklu.

Pokud je to něco extrémně jasného, tak se omlouvám, můj mozek už asi rezignoval. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.232.–
KIIV+42
God of flame
15. 10. 2013   #4
-
0
-

pokud to potrebujes znat predem tak je na to asi nejlepsi desitkovy logaritmus a pak zaokrouhlit nahoru na cele cislo

ale kdyz budes delat ten prevod, tak staci neco jako:

int cislice[10] = {0};
int pocet=0;
do {
  cislice[pocet++] = cislo % 10;
  cislo /= 10;
} while (cislo > 0);

jen bacha na to ze to neni delane na zaporne cisla ale minimalne jedna cislice tam bude (ikdyz vstup bude 0)

jo a ze to bude od jednotek po nejvyssi rad (tudiz opacne)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
rhubarb
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 10. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
Vážně tisíceré díky, to s tím logaritmem by mě nenapadlo ani v nejdivočejším snu. Nicméně kód mám napsaný, a ačkoli je zřejmě malinko amaterský, funguje! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 249 hostů

Podobná vlákna

čtení na vstupu — založil Kuba-$

Ošetření vstupu. — založil jisla

Kontrola vstupu — založil tirio

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý