Zdravím, potreboval by som poradiť:
Na jeden redakčný systém (GNU licencia) mám spravený e-shop (PHP+MYSQL). Redakčný systém je šírený bezplatne, chcem predávať/prenajímať plugin E-shop.
Mám možnosť multihostingu, t.j. zakúpený priestor, databázy, e-maily.
Zákazníkovi viem podľa požiadavky zaregistrovať novú doménu a prideliť FTP, DB, maily, priestor pre web - podľa požiadaviek, samostatný Control panel
Neviem ako poriešiť ochranu, t.j. keď bude mať prístup k DB a FTP - aby to si nenasadil aj na iných miestach.
Napadajú ma nejaké možnosti, ale neviem ktorá je najlepšia:
1, použiť kódovanie PHP (ZEND, IONCUBE a pod)
2,na multihostingu mať vlastnú doménu, kde by bola časť kódu a zákazníkov e-shop by niektoré činnosti vykonával cez môj hosting.
To by bolo vhodné pri prenájme, kde je určitá doba po ktorú to má fungovať (zaplatená doba). Pri predaji, keď mu to má fungovaŤ "donekonečna" v prípade ukončenia predaja e-shopov by bolo nutné "držať"- a platiť doménu, aby fungovali zákazníkom e-shopy. Okrem toho neviem či technicky je to možné - čo by som sa mal informovať u poskytovateľa hostingu ?
NIč iné ma nenapadá. Nie som programátor, aj keď niečo málo v PHP si viem upraviť, plugin je hotový dávnejšie a nenachádza sa v hlavnom adresári. Takže aj možnosť dať prístup len do podadresárov nie je dobrá.
Ďakujem za vaše tipy