Dobrý den, řeším takový problém s funkcemi. Z toho, co jsem vyčetl, jsem vyrozuměl že funkce definovaná jako Deterministic vrací při stejných parametrech stejný výsledek. Což u mojí funkci neplatí protože se spoléhá na funkci now(), a tudíš bych ji potřeboval definovat tak, aby nevracena stejne vysledky. Bojím se hlavně u ukládání do cashe.
Nebo je to špatně a blbě jsem to pochopil? Protože nondeterministic funkce mi definovat nejde.
Děkuji za odpověd
Fórum › MySQL
Deterministic funkce
Ahoj,
no vem si to takhle, definice deterministicke funkce je, ze na stejne parametry vrati vzdy stejny vysledek. Nedeterministicka funkce je opakem.
Predstav si, ze pokud bys mel read only tabulku, ktera by ti vzdy na stejny dotaz vratila ruzne vysledky, bylo by to spatne. Opakem ale bude, pokud bude jeden z parametru casove nestaly, stejne jako funkce now, tim jednoduse z deterministicke funkce udelas nedeterministickou. Uved priklad, kde potrebujes takovou funkci pouzit a vsadim svou pravou kulku, ze to dame na foru dohromady alternativni cestou.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů
Podobná vlákna
Volání funkce z jiné třídy ukazatelem typu obecné funkce — založil pretis
šablonová funkce jako členská funkce třídy - jde to? — založil yaqwsx
C Funkce jako parametr funkce — založil František Brámek
Moderátoři diskuze