Zakomponování HTML do skriptu PHP - tabulka – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zakomponování HTML do skriptu PHP - tabulka – PHP – Fórum – Programujte.comZakomponování HTML do skriptu PHP - tabulka – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ilhvm0
Duch
17. 10. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

pořebovala bych poradit. Mám udělat skript, který z formuláře vytáhne data a zapíše je do tabulky.

Mám například jednoduchý formulář:

<form>
 Jméno: <input type="text" name="jmeno">
 Příjmení: <input type="text" name="prijmeni">

 <input type="submit" value="Odeslat" name="odeslat">
</form>

A potřebuju aby v jedné buňce tabulky byl název hodnoty (jméno, příjmení) a ve druhé byla zadaná hodnota.

Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.187.106.–
Reklama
Reklama
Kowalsky950
Stálý člen
17. 10. 2013   #2
-
0
-

#1 Ilhvm
k formu musíš přidat atribut action, to znamená na jaký script se budou data odesílat. Dále musíš definovat způsob přenosu GET/POST. Více informací o těchto metodách najdeš všude na internetu dost.
 

<form action="zpracovani.php" method="POST">
	<!-- objekty formulare -->
</form>


Dále musíš mít u každého objektu formuláře definován atribut name. Podle něj se poté odkážeš na proměnné ve scriptu. Ve scriptu se k proměnné jmeno dostaneš přes $_GET['jmeno']. Pokud nemáš znalost PHP, určitě si o něm něco přečti (popřípadě .NET). Bez technologii běžící na serveru nic nezpracuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Ilhvm0
Duch
17. 10. 2013   #3
-
0
-

#2 Kowalsky95
Děkuji, to vím.

Mě jde o to, jak tyto hodnoty vypsat v tabulce, jak udělat v PHP HTML tabulku. Prostě aby to, co mi výjde na výstupu vypadalo napříkad takto:

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.187.106.–
Kowalsky950
Stálý člen
17. 10. 2013   #4
-
0
-

#3 Ilhvm
 

echo "<table>
<tr><td>Jmeno</td><td>Prijmeni</td></tr>
<tr><td>" . $GET['jmeno'] . "</td><td>" . $GET['prijmeni'] . "</td></tr>
</table>";


Ale neni to moc vhodné. Vznikne ti spagheti code. Lepší by to bylo zakomponovat do šablony nějakým způsobem.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.114.–
Ilhvm0
Duch
17. 10. 2013   #5
-
0
-

#4 Kowalsky95
Moc vhodně to nevypadá, ale je to jako základní úkol do školy, tak počítám, že to vadit nebude.

Děkuji moc!
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.187.106.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
18. 10. 2013   #6
-
0
-

Tak to muzes napsat jako... To htmlspecialchars bys tam mel mit ale urcite, aby ti to nerozbilo html kod, kdyz do jmena das nahodou '</td>'.

$str = "
<table>
<tr><td>Jmeno</td><td>Prijmeni</td></tr>
<tr><td>%s</td><td>%s</td></tr>
</table>";
echo sprint_f($str,htmlspecialchars($GET['jmeno']),htmlspecialchars($GET['prijmeni']));
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
Ilhvm0
Duch
18. 10. 2013   #7
-
0
-

#6 peter
Děkuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.187.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý