Problém s rozšířením "sítě" - dotaz na nastavení routeru od poskytovatele internetu – Sítě – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s rozšířením "sítě" - dotaz na nastavení routeru od poskytovatele internetu – Sítě – Fórum – Programujte.comProblém s rozšířením "sítě" - dotaz na nastavení routeru od poskytovatele internetu – Sítě – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matt45450
Duch
18. 10. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

V těchto dnech řeším takový zádrhel s přidáním WiFi routeru do kamarádovo sítě. Po několika pokusech se mi povedlo zjistit, že stávající router na který byl doposud napojený jediný počítač má pouze statickou IP, takže i po nastavení WiFi se dokáže připojit jenom jeden počítač. Proto se obracím na vás, zda je to opravdu způsobeno problémem s nastavením stávajícího routeru a protože jsem se někde dočetl, že je to standartní nastavení od poskytovatele, musím kontaktovat kvůli přístupu poskytovatele, nebo to lze nějak "obejít"?
 

Jenom pro info, signál z routeru byl zapojen do WAN na wifi, nastavené WAN připojení na "statickou IP" a informace vyplněné stejně jako kdyby byl připojen ten notebook (stejná IP - začínala 10.X.X.X, stejná brána, DNS...) a na WiFi nastaveno DHCP v rozsahu 192.168.0.2 - 192.168.0.128 a Wifi samotná na 192.168.0.1

V tomto nejsem úplný expert, spíš samouk metodou pokus/omyl a pořád se učím na vlastní síti doma. Přesto si myslím, že toto není problém se mnou.

Všem děkuji za komentáře. 

S pozdravem,
Matěj Groman

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.135.–
Reklama
Reklama
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
19. 10. 2013   #2
-
0
-

Teoreticky je to správně. Nemusíš kontaktovat ISP, mělo by to fungovat. Nejspíš máš něco špatně v nastavení toho wifi routeru nebo notebooku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Matt45450
Duch
19. 10. 2013   #3
-
0
-

#2 z
Já právě marně přemýšlím co. Největší problém spočívá v tom, že nemám moc prostředků ani času si s tím hrát - přece jenom je to kamarádovo a nechci mu tam dvě hodiny něco nastavovat a on by na mě dvě hodiny nechápavě koukal. Ještě pro jistotu zkusím resetnout wifi a všechno nastavit znova, zkusím třeba i jiný rozsah IP nebo nastavit to i na WiFi s počátečním 10.X.X.X.

Včera jsem také raději napsal poskytovateli, protože od pár kamarádů vím, že právě podobný problém řešili a pomohlo až přenastavení routeru od poskytovatele. 

Ještě poslední věc. Abych omylem nezačal předkládat problém který není, tento "router" od ISP je vlastně "převodník" signálu z antény (a anténního kabelu) na normální ethernet...takže si slovem router nejsem moc jistý...nemůže to být také v tomto? Přikládám obrázek. 

A na notebooku bych také měl něco přenastavovat? S tím jsem se zatím nezabýval, měl jsem za to že když si PI získává automaticky, stačí nastavovat tu WiFi a notebook si pak vezme jednu z rozsahu. Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.135.–
Mixxy0
Newbie
19. 10. 2013   #4
-
0
-

Cauec,

prosim te, zakladni info o routeru.

- ma vnejsi a vnitrni IP adresy, ktere mezi sebou preklada

- vnejsi IP dostanes od poskytovatele, vnitrni IP si muzes nastavit podle pravidel privatnich ip adres

Fakt, ze mas stejnou IP adresu vnejsi jako vnitrni nicemu nevadi, znamena to jen, ze jsi pripojeny na dalsi segment site s privatni IP adresou(sit v siti).

Spis nez IP adresy, posli taky masku site, ktera stanovuje, kolik pocitacu se maximalne bude nachazet v dane siti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.138.–
Dřív jsem býval namyšlený, ale teďka už nemám chybu!
Matt45450
Duch
19. 10. 2013   #5
-
0
-

#4 Mixxy
Maska je normálně 255.255.255.0 na WiFi i na routeru. 

Čím víc nad tím přemýšlím, tím více se do toho zamotávám. Neměla by WiFi přidělit IP v zadaném NEMĚNĚNÉM rozsahu DHCP bez ohledu na nastavení dalších síťových prvků? WiFi je nově koupený TP-LINK a na domácí síti fungoval krásně a bez problémů. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.135.–
derty
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
20. 10. 2013   #6
-
0
-

mac address

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.208.–
Matt45450
Duch
20. 10. 2013   #7
-
0
-

´#6 derty
Zítra to ještě půjdu zkusit, tak to sem hodím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.135.–
Mixxy0
Newbie
20. 10. 2013   #8
-
0
-

Udelej prosim nejake screeny a nahrej je sem do fora. Konfigurace routeru je jednoducha, napis, jaky mas model.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.36.–
Dřív jsem býval namyšlený, ale teďka už nemám chybu!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Nastavení internetu - problém — založil Návštěvník

Nastavení routeru — založil Hitokage

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý