Ikona v titulku okna. – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Ikona v titulku okna. – C / C++ – Fórum – Programujte.comIkona v titulku okna. – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
iridium0
Newbie
19. 10. 2013   #1
-
0
-

Dobrý deň.

Zobral som to systematicky a učím sa postupne Win32 API zo stránky Radka Chalupu. Teraz som v kapitole "Prostředky (resources) - úvod", a neviem dostať ikonu do titulku okna. Používam prostredie DevC++. Do projektu som podľa popisu vložil subor s priponou .rc. -Do tohoto suboru som napísal:
"IDR_MAINICON ICON DISCARDABLE "ikona1.ico"".
.....Ano, ikona .exe suboru sa zmenila na moju. -Avšak potom som pristúpil k načítaniu tejto ikony do titulku okna. Podľa popisu som do príslušných položiek premennej štruktúry WINCLASSEX wc (pre nastavenie triedy okna) napísal:
wc.hIcon = LoadIcon(g_hInstance, MAKEINTRESOURCE(IDR_MAINICON));
wc.hIconSm = LoadIcon(g_hInstance, MAKEINTRESOURCE(IDR_MAINICON));
avšak ikona v titulku okna zostáva stále pôvodná. Ako ju zmením na svoju?

Za odpoveď vopred ďakujem.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.220.–
Reklama
Reklama
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
19. 10. 2013   #2
-
0
-

#1 iridium
Odkrokuj si to a zkontroluj, zda máš v okamžiku registrace třídy správně nastavený handle instance.

Jinak ikony můžeš oknu nastavit kdykoli za běhu:

SendMessage(hwnd_okno, WM_SETICON, ICON_BIG, (LPARAM)handle_uz_nactene_ikony); // 32x32

SendMessage(hwnd_okno, WM_SETICON, ICON_SMALL, (LPARAM)handle_uz_nactene_male_ikony); / 16x16

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 102 hostů

Podobná vlákna

C# načtení titulků typu sub — založil hráč

Ikona — založil polerok

Ikona — založil roman.jaros

Pygame a ikona — založil Polarski

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032017 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý