Java ukol – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Java ukol – Java – Fórum – Programujte.comJava ukol – Java – Fórum – Programujte.com

 

tolean
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 10. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

potřeboval bych pomoci s dvouma ulohama.. zde je zadání:
uživatel zadá 4 čísla, poté uživatel zadá pozice tří čísel, (tzn. číslo na pozici 1, 0, 3). Program poté tyto 3 čísla sečte a porovná zda výsledek je větší než číslo čtvrté. Pro ukázku jak by to mělo vypadat:
zadejte 4 čísla: 5 6 7 1
zadejte pozice 3 čísel: 0 1 2
součet těchto 3 čísel je: 18
součet 3 čísel je větší než číslo zbývající

zadání druhého úkolu:
Uživatel zadá počet dnů v měsíci a den kterým měsíc začíná(po,ut,st,čt,pa,so,ne)
vypiš kolik pátků bude měsíc mít.
 

U prvního úkolu jsem si vytvořil pole pro zadání 4 a následně 3 čísel. Na víc jsem bohužel nepřišel

Všem moc děkuji moc za pomoc. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.165.–
miHan0
Návštěvník
22. 10. 2013   #2
-
0
-

Pokud jsi dokázal vytvořit matici (pole) a do ní vkládat hodnoty, vyřešil jsi tu nejsložitější část. Teď už ti stačí získat od uživatele aplikace indexy buněk pole a ty sečíst a následně porovnat. Nejsem si teď jistý správným syntaxem, tak že se to pokusím popsat "slovy".

1. krok - zeptej se uživatele na 1.index (+pokud budeš chtít bejt aktivní, můžeš konrolovat, jestli není větší než rozsah tvé matice)

2. krok - zeptej se uživatele na 2.index

3. krok - zeptej se uživatele na 3.index

4. krok - sečti buňky se získanými indexy (Vysledek=TvojePole[index1]+TvojePole[index2]+TvojePole[index3])

5. krok - už stačí jen porovnávat a případně vypsat výsledek

Snad ti to alespoň trochu pomoho ... pokud ne, klidně napiš. Až se dostanu domů z práce, tak bych se na to mrknul ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.193.–
tolean
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
22. 10. 2013   #3
-
0
-

Ahoj, 

děkuji za radu ale.. jak program zjistí který čísla chce uživatel sečíst? Nebo spíše jak se dostanu k tomu že se výsledek porovná s číslem na pozici které nebylo zadáno ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.165.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
23. 10. 2013   #4
-
0
-

#3 tolean
Ak uzivatel zada n-1 z n cisel ktore chce scitat a porovnat zo zvysnim tak jednoducho. Nech s je sucet vsetkych indexov s = 0 + 1 + 2 + ... + n-1 + n. V tvojom pripade je s = 0+1+2+3 = 6. A uzivatel zada idexi (pos[0], pos[1], pos[2], ..., pos[n-2], pos[n-1]). Tak scitanim S = pos[0] + pos[1] + ... + pos[n-1] a naslednymodpocitanim dostanes index, ktory nebol uzivatelom zadany teda (nezadany_index = s - S). Ak mas vsetko v dvoch poliach ako pises tak ti staci:

int s=6 // prip to mozes vypocitat v zavislosti od poctu zadanych prvkou
double[] values = ... // pole kde su cisla
int[] pos = ... // pole indexov zadanych uzivatelom
double sum = 0.
int remaining = s;
for (int k = 0; k < pos.length - 1; k++ ) {
	sum = sum + values[pos[k]];
	remaining = remaining - pos[k];
}

// a porovnanie
sum > values[remaining];
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.177.–
CamyCZ0
Duch
8. 10. 2014   #5
-
0
-

Nevim, zda je to efektivní, ale tohle by ti mělo vyhovovat :)

package mojeZkouska;

import java.util.Scanner;

public class Main {
    public static String secteni(int[]pole1, int[]pole2){
        int secteni = pole1[pole2[0]]+pole1[pole2[1]]+pole1[pole2[2]];
        int zjisteniPoslednihoCisla=0;
        for(int i=0;i<pole1.length;i++){
            zjisteniPoslednihoCisla = zjisteniPoslednihoCisla+pole1[i];
        }
        zjisteniPoslednihoCisla= zjisteniPoslednihoCisla-secteni;
        if (zjisteniPoslednihoCisla<0){
            return "Soucet 3 cisel je mensi nez cislo zbyvajici";
        }else if (zjisteniPoslednihoCisla==0){
            return "Soucet 3 cisel je je stejny jako cislo zbyvajici";
        }else{
            return "Soucet 3 cisel je vetsi nez cislo zbyvajici";
        }
    }
    /**
     * @param args
     */
    public static void main(String[] args) {
        Scanner sc = new Scanner(System.in);
        int[] poleCisel = new int[4];
        int[] poleIndexu = new int[3];
        System.out.println("Nacti prvni 4 cisla");
        for(int i=0;i<=3;i++){
            System.out.print((i+1)+". cislo:");
            poleCisel[i] = sc.nextInt();            
            
        }
        System.out.println("Zadej indexy, ktere chces secist:");
        for(int i=0; i<=2;i++){
        System.out.print((i+1)+". index:");
        poleIndexu[i]= sc.nextInt();
        }
        String result = secteni(poleCisel, poleIndexu);
        System.out.println(result);
    }

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
CamyCZ0
Duch
8. 10. 2014   #6
-
0
-

tady je druhý úkol:

package patkyVMesici;

import java.util.Scanner;

public class Main {


    public static void main(String[] args) {
        Scanner sc = new Scanner(System.in);
        String[] dnyVMesici = new String[7];
        int pocetPatku = 0;
        int cyklus=0;
        
        
        System.out.print("Zadej pocet dnu v mesici:");
        int dny = sc.nextInt();
        System.out.print("Zadej pocatecni den:");
        String den = sc.next();
        dnyVMesici[0]="po";
        dnyVMesici[1]="ut";
        dnyVMesici[2]="st";
        dnyVMesici[3]="ct";
        dnyVMesici[4]="pa";
        dnyVMesici[5]="so";
        dnyVMesici[6]="ne";
        for (int k=0; k<7;k++){            
            if (den.equals(dnyVMesici[k]) ){
                cyklus=k;
            }
            
        }
        
        for(int i = 1; i<=dny;i++){
            System.out.print(i+". den "+dnyVMesici[cyklus]);
            if (cyklus == 4){
                pocetPatku++;
                System.out.print(" -- "+pocetPatku+". patek");
            }
            cyklus++;
            if (cyklus ==7){
                cyklus = cyklus -7;
            }
            System.out.println("");
        }
        System.out.println("Pocet patku v danem mesici: "+pocetPatku);
    }

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Java - úkol — založil sefikail

Java - úkol (while,for,if) — založil Adam9815

Pomoc ukol java — založil ori

Java úkol - sčítačka — založil Lukáš Mrzena

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý