GetOpenFileName OFN_ALLOWMULTISELECT - Názvy souborů – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

GetOpenFileName OFN_ALLOWMULTISELECT - Názvy souborů – C / C++ – Fórum – Programujte.comGetOpenFileName OFN_ALLOWMULTISELECT - Názvy souborů – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ProXicT0
Návštěvník
21. 10. 2013   #1
-
0
-

Zdravím,

potřeboval bych v programu povolit uživateli označit a otevřít více souborů najednou pomocí "GetOpenFileName()" funkce s "OFN_ALLOWMULTISELECT" stylem. Dialogové okno pro výběr výce souborů funguje a do struktury se klasicky zapíše cesta k souboru. Ale když uživatel vybere více než jeden soubor, tak se do struktury zapíše pouze cesta ke všem souborům, ale už se tam nezapíšou názvy souborů samotných. Podle MSDN se tam zapisují a jsou oddělené "extra nulovým znakem". Neúspěšně jsem se pokoušel vydlabat z té struktury názvy všech souborů vybraných uživatelem, ale vždy se mi povedlo vydlabat pouze jeden název souboru. Moc bych si cenil jakékoliv rady.

OPENFILENAME ofn;
char aFileDirectory[1024];
ZeroMemory(aFileDirectory, 1024);
ZeroMemory(&ofn, sizeof(ofn));
ofn.lStructSize = sizeof(ofn);
ofn.hwndOwner = hwnd;
ofn.lpstrFilter = "OBJ files \0*.obj*\0	All Files \0*.*\0";
ofn.lpstrFile = aFileDirectory;
ofn.nMaxFile = MAX_PATH;
ofn.Flags = OFN_EXPLORER | OFN_FILEMUSTEXIST | OFN_ALLOWMULTISELECT;
ofn.lpstrDefExt = "obj";
			

if (GetOpenFileName(&ofn))
{
	InvalidateRect(hwnd, NULL, TRUE);
	SendMessage(text1, WM_SETTEXT, 1, (LPARAM)aFileDirectory);

	FILE *stream = fopen("C:\\Users/Proxicts/Desktop/output.txt", "wt");
	fprintf(stream, "Path= %s", &aFileDirectory[ofn.nFileOffset]);
	fclose(stream);
				
}

Předem díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.98.–
Reklama
Reklama
Řešení
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
22. 10. 2013   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Pokud vybereš více souborů, tak ti to buffer naplní tímto:

UPLNA_CESTA_ADRESARE\0PRVNI_SOUBOR\0DRUHY_SOUBOR\0....\0POSLEDNI_SOUBOR\0\0

takže v podstatě stačí v cyklu vypsat aktuální řetězec (začínáme na offsetu 0, takže první ti to vypíše adresář), pak posunout offset (u tebe je to aFileDirectory + offset), který se rovná délce řetězec + 1 (offset += strlen(aFileDirectory + offset) + 1. Cyklus se ukončí pokud na první znak řetězce je nulový (aFileDirectory[0] == '\0'), protože to je ten extra nulový znak na konci. Takže nějak takto:

int nOffset = 0;

while(aFileDirectory[nOffset] != 0) {
	if (nOffset == 0) fprintf(stream, "Path=[%s]\r\n", aFileDirectory + nOffset);
	else fprintf(stream, "File=[%s]\r\n", aFileDirectory + nOffset);
	nOffset += strlen(aFileDirectory + nOffset) + 1;
}

// nebo pres pointer
char*	pszBuf	= sFileDirectory;

while(pszBuf[0] != 0) {
	if (pszBuf == sFileDirectory) fprintf(stream, "Path=[%s]\r\n", pszBuf);
	else fprintf(stream, "File=[%s]\r\n", pszBuf);
	pszBuf += (strlen(pszBuf) + 1);
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
ProXicT0
Návštěvník
22. 10. 2013   #3
-
0
-

#2 liborb
Jsi borec! Díky moc, funguje to bez problémů ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.98.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý