Pomoc – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pomoc – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.comPomoc – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
23. 10. 2013   #1
-
0
-

Zdravim,

mam problem , skoro 1,6gb txt a plne dát ktoré su v riadku od seba oddelené TABom, a potrebjem ich dat do nejakého formatu z ktorého by som to dalej analyzoval. Poradne mam to do zajtra !!! PLS

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:69a:558e:b6...–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
23. 10. 2013   #2
-
0
-

do jakeho formatu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
23. 10. 2013   #3
-
0
-

#2 KIIV
Najlepšie takého aby to potom softy na analýzu sociálnyh sieti ako napr GEPHI a pod vedeli analyzovat

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:69a:558e:b6...–
KIIV+42
God of flame
23. 10. 2013   #4
-
0
-

tak jestli znas vstupni a vystupni format, tak staci promyslet tu transformaci... nacteni radku a rosekani podle tabu neni problem... 1.6GB taky neni nejak zvlast problem... i v perlu se to da zmaknout v pohode v rozumnem case (podle toho co by se s tim melo delat tedy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
23. 10. 2013   #5
-
0
-

#4 KIIV
No ako vieš ono je v riadkoch a 1 riadok je proste 1 profil uzivatela kde je pohlavie, kedy sa regol , kedy tam bol napoledy a potom postupne veci, a chcem to mat tak aby boli tie informácie čo su v riadku teda pre toho konkretneho boli rozriedené a dali sa dalej analyzovat najpr štatistickými metodami a tak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:69a:558e:b6...–
peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
24. 10. 2013   #6
-
0
-

"dát ktoré su v riadku od seba oddelené TABom"

Natahnout do excelu bud jako *.txt nebo *.csv nebo pres soubor otevrit. tam ti pak nabidne moznost parsovani sloupcu podle znaku - tab, moznst kodovani. Pak si to muzes ulozit jako db nebo excel csv. Mozna, ze to uz je csv, jen oddelovaci znak je tab misto stredniku..

Nevim, proc hledas reg vyraz, kdyz v php je na to funkce parse_csv nebo explode("\t",$str). Samozrejme to jako preg_match muzes parsovat taky, ale tam pak muze nastat ten problem, ze v textu budes mit tabelator a ten reg. je pak slozitejsi :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
KIIV+42
God of flame
24. 10. 2013   #7
-
0
-

#6 peter
o excelu bych docela pochyboval - zvlada tusim 65536 radku maximalne.. a podle velikosti souboru bych tipoval ze je to v desitkach milionu radku (mit kazdy 100B tak asi 18M)

kazdopadne dokud nevi jake statisticke metody ma aplikovat, tak mu tady beztak nikdo nepomuze... jako prijit do mototechny ze chce z hromady soucastek udelat auto ...

mimo to, se to da pocitat rovnou z toho csv ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Matejko42
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 10. 2013   #8
-
0
-

Díkes, rozdelil som to do častí potom som to dal do excelu, to by som aj mal, to by sa už dalo použiť na nejaké štatistické metódy. Ale teraz hlavne či neveiete poradit ako to mam roztriedit aby som to analyzoval a nejako použil soft GEPHY, alebo PAJEK.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:69a:1d99:bd...–
peter
~ Anonymní uživatel
2532 příspěvků
25. 10. 2013   #9
-
0
-

Mozna by bylo fajn, kdyz uvadis cizi slova, je take vysvetlit. Od zacatku sve pc ery jsem uz slysel kolem 10.000 nazvu software a her a kolem 3.000 cizich it slov a zkratek a kazdy ok slysim rekneme 300 dalsich. Tyhle 2 treba jeste neznam :) Ne, ze by mne to zajimalo, ale treba by se nekdo chytl a poradil vlastni tip na soft nebo zpusob, jak to dela.

Mocne google rika...
https://gephi.org/ - hadam, ze to vytvari grafy, bezi to pod win/linuxem a v nazvu ma mekke I
http://vlado.fmf.uni-lj.si/…works/pajek/ - by to mohl byt podobny soft

U nas sledujeme site a teplotu v serverovni pomoci Zabbixu, php program.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Pomoc — založil joskoo

Pomoc — založil zeberdee

C/C++ pomoc — založil začiatočník

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý