Otvaranie druheho formulara, ovladanie DataGridView – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Otvaranie druheho formulara, ovladanie DataGridView – Visual Basic – Fórum – Programujte.comOtvaranie druheho formulara, ovladanie DataGridView – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ing0
Stálý člen
24. 10. 2013   #1
-
0
-

Ahojte, začal som prepisovať programy z VB6 do VB.NET a narazil som na niekolko problemov...

tieto dva sa mi zatiaľ nepodarilo vyriešiť

Keď otvorím druhý formulár, chcem aby sa nedalo pracovať z prvým, kým je druhý otvorený, vo VB6 som to riešil takto

form2.show 1


ked som tam pridal 1, tak sa nedalo pracovat s form1

vo VB.NET som prišiel na to, že musím do zátvorky vložiť vlastníka, takže

form2.show(me)


form2 je potom stále na vrchu, len s form1 sa dá pracovať, čo mne nevyhovuje

a druhý problém je taký, že vložím do programu datagridview a potrebujem za behu upravovať počet jeho stĺpcov a ich názvy, podľa toho čo užívateľ vybral...

Ďakujem za odpovede

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Reklama
Reklama
ing0
Stálý člen
24. 10. 2013   #2
-
0
-

#1 ing
po chvilke googlenia som vyriešil druhý problém... bol trochu primitívny :D

grid1.Columns.Add(n, "názov")
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
ing0
Stálý člen
24. 10. 2013   #3
-
0
-

#1 ing
Tak už mám aj prvý problém vyriešený a aj bez googla :D

Form2.ShowDialog(Me)


kým je aktívne druhé okno, nemôžem pracovať s prvým

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Otvaranie PDF — založil ing

Z formulára premenná — založil Black.Shadow

Ovládanie hardware — založil Jakubo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý