Výplň trojúhelníku v c – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výplň trojúhelníku v c – C / C++ – Fórum – Programujte.comVýplň trojúhelníku v c – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
miklel0
Duch
24. 10. 2013   #1
-
0
-

   

Připojen obrázek.

Dobrý den potřeboval, bych vyřešit Vyplň trojúhelníku tak aby jsem neměl uvnitř trojúhelníku x, protože mi to pořád vypisuje trojúhelníky vytvořené z x. Tak, aby to bylo viz. obrázek a prosím, taky aby se tam dalo zadat počet kolik to má vypsat trojúhelníků. Nevím si už rady...

Tady je zadání úkolu: Program, který pro zadané číslo n postupně vytiskne na obrazovku trojúhelníky, které budou mít i+1 řádků a 2*i+1 sloupců (i=1,..,n). Maximální hodnota n bude 11 (součástí programu musí být i test přístupnosti n).

tady je můj zdroják

Prosím Vás :) , děkuji za případnou pomoc.


#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


int main()
{
    int pocet = 11 ;
    int i, j, k, l = 0; 
    

    if (pocet <= 11)
    {
        for (i = 1; i <= pocet; i++)
        {

            for (j = 0; j < i + 1; j++)
            {
                for (l =  i+1; l > j; l--)
                
                {
                    printf(" ");
                    
                    
                }
                

                for (k = 0; k < 2*j+1; k++)
                {
                    

                    printf("x");

                }

                printf("\n");


            }
        }

    }

    else
    {
        printf("Zadana hodnota je vetsi nez 11 !!");
    }

    return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.194.193.–
vitamin+8
Grafoman
24. 10. 2013   #2
-
0
-

   

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


int main(){
    int pocet = 11 ;
    int i, j, k, l = 0; 
    

    if (pocet <= 11){
        for (i = 1; i <= pocet; i++){
            for (j = 0; j < i + 1; j++){
							
                for (l =  i+1; l > j; l--)
									printf(" ");
								
                //Tento cyklus treba upravyt:
                //1 X pred cyklom, jedno za cyklom a vo vnutry miesto X vypises medzeru
                //A este treba pridat podmienku na vykreslenie podstavy.
                for (k = 0; k < 2*j+1; k++)
                    printf("x");
                
                
                printf("\n");
            }
        }
    }
    else printf("Zadana hodnota je vetsi nez 11 !!");
    

    return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.152.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
miklel0
Duch
24. 10. 2013   #3
-
0
-

No něco jsem udělal ale s tou podmínkou si nevím rady a to x doufám že jsem správně vložil. 

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>


int main(){
    int pocet = 11 ;
    int i, j, k, l = 0; 
    

    if (pocet <= 11){
        for (i = 1; i <= pocet; i++){
            for (j = 0; j < i + 1; j++){
							
                for (l =  i+1; l > j; l--)
									printf(" ");
								
                //Tento cyklus treba upravyt:
                //To x jsem asi udělal, ale vypisuje mi to trojuhelniky bez toho prvního x co je na hoře (vrch trojúhelníku)
                //A s podmínkou na podstavu si nevím rady.
                        printf("x")
                for (k = 0; k < 2*j+1; k++)
                    printf(" ");
                printf("x")
                
                printf("\n");
            }
        }
    }
    else printf("Zadana hodnota je vetsi nez 11 !!");
    

    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.194.193.–
miklel0
Duch
24. 10. 2013   #4
-
0
-

mám nápad na ten if, ale nemůžu to tam správně vložit

 if (i == j - 1) //podmínka který mě dá buď mezeru nebo x podle toho jak splňuje podmínku
                    printf("X"); // řeší mě to podstavu trojuhelníku
                else
                    printf(" "); //výplň trojuhelníku

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.194.193.–
ingiraxo+15
Grafoman
24. 10. 2013   #5
-
+1
-
Zajímavé

#4 miklel
 

#include <iostream>

using namespace std;

void triangle(int size, char frame, char content)
{
    for (int i = 1; i <= size; i++)
    {
        for (int j = 1; j <= size - i; j++)
            cout << ' ';

        for (int j = 2; j <= i * 2; j++)
            cout << ((j > 2 && j < i * 2 && i != size) ? content : frame);

        cout << endl;
    }
}

void triangleArmy(int count)
{
    for (int i = 0; i < count; ++i)
    {
        triangle(3 + i, 'x', '.');
        cout << endl;
    }
}

int main()
{
    triangleArmy(9);

    cin.get();
    return EXIT_SUCCESS;
}


Výstup jako: 

  x
 x.x
xxxxx

   x
  x.x
 x...x
xxxxxxx

    x
   x.x
  x...x
 x.....x
xxxxxxxxx

     x
    x.x
   x...x
  x.....x
 x.......x
xxxxxxxxxxx

      x
     x.x
    x...x
   x.....x
  x.......x
 x.........x
xxxxxxxxxxxxx

       x
      x.x
     x...x
    x.....x
   x.......x
  x.........x
 x...........x
xxxxxxxxxxxxxxx

        x
       x.x
      x...x
     x.....x
    x.......x
   x.........x
  x...........x
 x.............x
xxxxxxxxxxxxxxxxx

         x
        x.x
       x...x
      x.....x
     x.......x
    x.........x
   x...........x
  x.............x
 x...............x
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

          x
         x.x
        x...x
       x.....x
      x.......x
     x.........x
    x...........x
   x.............x
  x...............x
 x.................x
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
miklel0
Duch
25. 10. 2013   #6
-
0
-

#5 ingiraxo
Vypisuje mi to chybové hlášení, pořád ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.194.193.–
ingiraxo+15
Grafoman
25. 10. 2013   #7
-
0
-

#6 miklel
že by to bylo tím, že to je v C++?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.90.162.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
miklel0
Duch
25. 10. 2013   #8
-
+1
-
Zajímavé

potřebuji to v c

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Obsah trojúhelníku — založil DB

Uhly trojuhelniku — založil Bay

Pomoc s obsahem trojuhelníku — založil Mr.Joke

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý