Obrázky – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Obrázky – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.comObrázky – Standardy W3C, validita a doctype – Fórum – Programujte.com

 

12. 1. 2007   #1
-
0
-

Nevim jestli to patri sem, ale...
PHP script mi vypisuje slozky a obrazky z urciteho adresare... Na Firefoxu to obrazky zobrazi v pohode, ale Explorer a Opera ma problem. Nektere obrazky proste jaky by tam nebyli.. Tedy PHP je vidi a udela na ne odkaz, ale kdyz kliknu, tak to napise 404. Obcas pomuze treba kdyz prejmenuju adresar; potom se obrazky zobrazi. Ale jakmile pridam dalsi image, zase nic. Co s tim???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
13. 1. 2007   #2
-
0
-

Nevím, zkus hodit link, kde se tomu tak děje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
13. 1. 2007   #3
-
0
-

tak to bude problem.. pristup jen pro registrovane a registrovat (tedy spis poprve prihlasit) se muzete jen se zvlastnim kodem... tridni stranky..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 1. 2007   #4
-
0
-

tak to zkusim jinak..



$adresar = opendir("obrazky");
while($file = readdir($adresar)){
echo("<img src='obrazky/".$file."' /><a href='obrazky/".$file."'>".$file."</a>");
}

řekněme, že asi takovýmto způsobem mi to hazi obrazky z toho adresáře...
Firefox: vše OK... obrazek se zobrazi, link se zobrazi a funguje
Opera a Explorer: jak-kdy... obrazek se nenacte, link se zobrazi (odkazuje na spravnou url !), ale po kliknuti to napise 404

ve scriptu snad problem byt nemuze, protoze by to neslo ani na Firefoxu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
13. 1. 2007   #5
-
0
-

Zkus vypisovat cestu absolutně, třeba používáš nějaký mod_rewrite opičárny, nebo zkus vyměnit obyčejný uvozovky za dvoitý. Zkušel jsem něco ve stylu:



<?php
$adresar = opendir('obrazky');
while($file = readdir($adresar)){
if(is_file('obrazky/'.$file)) {
echo '<img src="obrazky/'.$file.'" /><a href="obrazky/'.$file.'">'.$file.'</a>'."\n";
}
}
?>

a nevypsaly se pouze obrázky s diakritikou.
Jinak se mi docela nelíbí, že spoléháš na to, že ve složce obrazky budou jen obrázky. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
13. 1. 2007   #6
-
0
-

tak tohle mě mohlo napadnout dřív... Zvládají Opera a Mikrošrot diakritiku???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
13. 1. 2007   #7
-
0
-

Zelenáč píše:#
# tak tohle mě mohlo napadnout dřív... Zvládají Opera a Mikrošrot diakritiku???


Asi bych to řešil funkcema url(encode|decode)(), ale je mi záhadou jak to vlastně provozuje wikipedie, když má občas url s diakritikou a občas urlencodovanou.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Obrázky — založil pendolino

Obrázky — založil Samuel Lehotský

Obrazky — založil mORb

Obrazky... — založil chorche

Obrázky — založil netman92

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý