Automatická serializace a výkon – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Automatická serializace a výkon – .NET – Fórum – Programujte.comAutomatická serializace a výkon – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza Jebavý
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
26. 10. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den,

v poslední době jsem narazil na tyto třídy:
 

System.Runtime.Serialization.Formatters.Binary.BinaryFormatter
System.Xml.Serialization.XmlSerializer

které umožňují automatickou serializaci objektu. Prosím, opravte mě, jestli se pletu, ale podle mě to musí
mít katastrofální dopady na výkon. Není lepší si napsat vlastní serializační a deserializační metodu, nebo implementovat ISerializable (Jak funguje metoda GetObjectData?)?

Díky.

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.98.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
26. 10. 2013   #2
-
0
-

#1 Honza Jebavý
noo, jak se to vezme.. někde tu rychlost nepotřebuješ a někde se hraje na milisekundy.. hlavně serializovanej objekt má mnohem větší bytovou velikost než vlastní serializace

Ale hodně tříd, který mají nějakej alg. mají i optimalizaci, takže výkonostně to není tak špatný jak si třeba myslíš, ale osobně preferuju vlastní serializaci, už jen kvůli výsledný velikosti... třeba u sítovýho přenosu je klasická serializace celkem šílenost nebo při ukládání velkých objemů dat do souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Serializace v C++ — založil Deril

Serializace — založil Sony

Serializace XML — založil Jerryss

Výkon — založil Michal

XML a Binarní serializace — založil MickyYey

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý