#8 KIIV
Napsal jsem obecný fakt - zmíněná slova ztratila význam - tak je zbytečné se o nich bavit... Aby jsi měl pravdu, musel by jsi ke slovům jako hacker dávat přívlastky - protože ono samo o sobě nemá žádný význam...
Se zmíněnými "programátory" je to spíše tak, že s novou dobou přišla velká abstrakce. Vždyť esoterické jazyky jako Chef jasně dokazují, že se už dají psát normální věty... + tyto jazyky jsou deklarativní - takže už stačí znát jen syntax. A když už by se o to někdo více zajímal, tak tu máme Gabage Collector, bytecode,... Myslel jsem si co ty. Ale není to pravda - už to nemá význam - nejen slova, ale i všechny znalosti atd. Nikdo se ti už nebude hrabat v kódu - vstupní testy se vpodstatě nedělají - leda tak u skutečně velké korporace. Ale většinou tě vezmou bez otázek... Jak jsem napsal - ztratil jsem iluze. Programátor je jen hezké slovo - má ještě menší význam, než hacker, cracker, debitní karta,... Vždyť je to směšné - jestli něco chtějí, tak znalosti enginů, frameworků a syntaxe - ne znalosti o PC... Co na tom, že engine je největší slátanina nejrůznějších paskvilů a nidko se v tom nedokáže vyznat a tak tam existuje 60 podobných funkcí atd. Mě jen vrtá hlavou, proč stále vyžadují technické vzdělání či tak něco. Naštěstí to většinou jen uvádí, ale ani to je už moc nezajímá...
A měl by jsi si zkusit některé ty testy - neodpovídají žádnému standardu. Vztahují se jen ke konkrétní situaci - co na tom, že by to mělo více řešení atd. => jsou naprosto špatně postavené lidmi, co asi ani nemají základní vzdělání. A že by někdo chtěl toho, co dělá věci tam dole? (BIOS/...) Kdepak - na to už jsou překladače - i na vytvoření instruční sady CPU existuje maximálně abstraktní jazyk - už není kde aplikovat znalosti PC - vše je automatické... Píši to jako ten, který si tím prošel - snažil se prosadit ve všech oblastech atd. Jedinou možností je web - protože je to prostředek týkající se 2 hlavních zmíněných kritérií - komunikace a informace... Proto už ani nechci být programátor - je to smutné, když zjistíš, že všechny znalosti můžeš spláchnout do kanálu...
Chef:
http://en.wikipedia.org/wiki/Esoteric_programming_language#Chef
Jednou mi někdo poradil antiviry či tak - abstrakce, automatizace a vůbec přenechávání všeho na vnitřních strukturách PC je už ale všude.