V CS6 mi přestala fungovat guma pro vrstvy úprav. Do dnešního dne jsem mohl normálně jakoukoliv vrstvu úprav(úrovně, vyvážení barev,jas a kontrast atd.) mazat gumou. Buď celou nebo jen části. Importoval jsem fotku z Lightroomu, něco se přenastavilo a guma na tyto vrstvy nefunguje. Nemohu přijít na to, co se kde přenastavilo...víte někdo?
Fórum › Photoshop
Nefukční nástroj guma pro vrsty íprav
Aby slo pouzit nastroj treba v Gimpu (urcite to ma stejne i photoshop), musi byt splneny tyto podminky:
- musis mit vybranou spravnou vrstvu
- musis mit vybranou oblast, kterou chces menit (cili, kdyz si oznacis maly ctvrecek nahore, tak ti pak mimo oblast toho ctverecku nedovoli delat upravy; coz muze byt vyhodou, ale nevyhodou je, ze pak nijak nehlasi, ze jsi mim takovou oblast)
#2 peter
Tím to bohužel není. Mám naprosto stejnou verzi CS6 na pracovním PC a tam vše funguje jak má. Přikláním se k poškození programu. Pokud na problém nepřijdu budu muset přeinstalovat PS nebo používat jinou, lehce složitější metodu k dosažení požadovaného efektu. Funguje to tak že masky vrstvy malujete štětcem. Bílá barva masku zesvětlí tedy zesílí, a černá barva ji naopak jakoby zeslabí - promaže. Ale neklid z toho že nevím co se stalo to neodstraní.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nefunkční nástroj guma ve vrstvách úprav — založil adamson
Advor - Vyvojový nástroj pro tvorbu adventur — založil soul_draco
Nástroj pro správu fotografií jako webová aplikace — založil Tomas
Hledáme programátora na jednorázovou zakázku, nástroj pro "vyhledává… — založil Nightfever
Nefukcni sql v phpku — založil tribalcz
Moderátoři diskuze