Kniznica na gui – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kniznica na gui – C / C++ – Fórum – Programujte.comKniznica na gui – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

dielmy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
28. 10. 2013   #1
-
0
-

Cawte, chcel by som sa opytat aku kniznicu na GUI by ste my poradili?

Ucim sa c++, uz nieco jednoduche naprogramovat viem, ale len tak zo zvedavsti by som chcel skusit k niektorym tym programom spravit aj GUI. Viete poradit na zaciatok nejaky najlahsiu?

DIK

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.238.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
28. 10. 2013   #2
-
0
-

#1 dielmy
To záleží na různých faktorech, např.

- Jaký OS (Windows, linux,,), zda multiplatform?

- Zda chceš něco co se dá rychle naklikat (a má velký overhead) bez hlubších znalostí nebo raději něco výkonnějšího a úspornějšího za cenu trochu více práce a nutné nějaké znalosti GUI a API příslušného OS?

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
dielmy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
29. 10. 2013   #3
-
0
-

zatial nieco co je jednoduche a menej prace. zatial sa este ucim c++. len chcel by som uz sa ktomu aj gui trocha. A co sa tyka os tak pod win

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.13.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
29. 10. 2013   #4
-
0
-

#3 dielmy
No, na rychlé naklikání v nativním (tj. bez .NET, Javy a pod.) C++ asi Borland C++ Builder :-)

Ale spíš bych doporučil věnovat trochu času studiu rozhraní Windows a pak buď Win API nebo když chceš víc pohodlí a rychlejší vývoj tak ATL/WTL. Pokud nechceš vytvářet zrovna omalovánky, tak resource editor Visual Studia bohatě stačí.

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
yaqwsx+9
Posthunter
30. 10. 2013   #5
-
0
-

Použij nějaký framework - doporučuji buď Qt anebo wxWidgets, pokud chceš zachovat look'n'feel dané platformy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.141.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
dielmy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
31. 10. 2013   #6
-
0
-

ok..este mam otazku...to sa kod z c++ dava postupne do ineho kodu alebo sa cely kod z c++ meni?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.238.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 10. 2013   #7
-
0
-

#6 dielmy
při jaký situaci předpokládáš, že se bude "měnit"? při kompilaci nebo při použití frameworku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.90.162.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
dielmy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
31. 10. 2013   #8
-
0
-

pri pouziti frameworku, resp pri pisani ostane kod rovnyky?? napr

int main()

{ std::cout << "caw";

return 0;

}

toto tam ostane kebuze chcem k tomu spravit gui?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.238.–
dielmy
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
31. 10. 2013   #9
-
0
-

uvedomujem si ze to bol asi blby priklad...ale ide mi o princip toho

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.238.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 10. 2013   #10
-
0
-

framework není nic jinýho, než nějaká sada objektů (tříd, struktůr, typů apod.), který můžeš používat a přidat si tak do tvého aktuálního projektu

některý jsou ale dost komplexní, že doslova mění skoro vše (používáš na všechno ten framework), ale čistý C++ můžeš ofc. používat stále.. takto to třeba dělá zmiňovaný C++/Qt nebo C++/CLI, ale například tyhle 2 nemají moc rádi, když mícháš třeba stl s jejich fw

ale vždy platí to, že se musíš naučit používat ten framework, nestačí ti jen znát základy C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.90.162.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Kniznica MFC — založil Marek

Graficka kniznica — založil Erik

MySQL kniznica — založil VireL

Dll knižnica v jave — založil delux

Php GD kniznica X,Y poziciovanie — založil janik366

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý