Vymazanie vstupného riadku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vymazanie vstupného riadku – C / C++ – Fórum – Programujte.comVymazanie vstupného riadku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
29. 10. 2013   #1
-
0
-

Príjemný pekný večer :^),

Chcel by som sa opýtať na jednu vec ohľadom výstupu programu. Ako názorný príklad jeden prikladám:

Připojen obrázek.

Jednoduchý kód s cin a cout. Ako určite viete, po vstupe cin (na obrázku ako "Zadajte vstup:") a po zadaní hodnoty tam tento riadok zostane po celú dobu programu. Dalo by sa nejako tento riadok po cin vymazať ? Čiže po cin by tam zostal iba nasledovný text "Zadany vstup: vstupnytext". Za pomoc ďakujem :^)

Nahlásit jako SPAM
IP: 5.178.48.–
Řešení
ingiraxo+15
Grafoman
29. 10. 2013   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#1 ArcaneBeam13
je to sice trochu špinavý řešení, ale v tvém případě by stačilo po cin zavolat:

system("cls"); // v linuxu misto cls -> clear

existuje i varianta přímo z winapi, kde si nastavíš pointer (kurzor) kam potřebuješ a nahradíš ten řádek mezerama, ale to ti neposune ostatní řádky o řádek nahoru

jedině si udělat nějaký pole, kam by si ukládal jednotlivé řádky a potom vypisoval vždy celé pole nebo posledních třeba 30 řádků, potom když smažeš řádek, tak to funguje bez problémů -> takto se to i normálně řeší

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
30. 10. 2013   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
To prvé "špinavé" riešenie pomohlo, aj keď neviem prečo je špinavé :D Ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 5.178.48.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 10. 2013   #4
-
0
-

#3 ArcaneBeam13
spinave je to proto, ze spoustis uvnitr programu dalsi program, ktery smaze tu obrazovku... + pokud to budes chtit pustit na linuxu, tak tam cls neexistuje  (nicmene na to bys narazil i pri pouziti winapi)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Vymazanie neakého riadku . — založil zonda

Vymazanie adresára — založil gaben

Vymazanie objektu — založil Patrik

Subory (vymazanie, edit) — založil jozo0025

Nefunkčné vymazanie cookies. — založil gold604

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý