Nefunguji funkce pro praci s db – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nefunguji funkce pro praci s db – PHP – Fórum – Programujte.comNefunguji funkce pro praci s db – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tribalcz0
Super člen
30. 10. 2013   #1
-
0
-

ahoj pred nedavnem sem provadel reinstall pc mel sem tam php na apachi ne balik vse sem si sam nastavil po reinstalaci se mi to nechtelo zase nastavovat tak sem si nainstaloval wamp ale prestaly mi fungovat funkce jako mysql_num_rows a mysql_fetch_array apod da se rici ze se prevazne jena o funkce ktere spolupracuji s mysql je mozne aby server byl nastaven aby akceptoval jen PDO pro spoj s databazi ????

vypisuje to toto Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\dev_e85\php\login.php on line 8

ale pri tom predavam vsechny parametry a hlavne se jedna o script ktery sem vyuzival uz drive

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
Reklama
Reklama
ench0
Stálý člen
30. 10. 2013   #2
-
0
-

Omlouvám se za špatnou odpověď. Nedočetl jsem tvou otázku celou - moje chyba.

Jakou verzi php tam teď máš, a dej sem kus toho chybného kódu - ať vidíme, co tam předáváš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
tribalcz0
Super člen
30. 10. 2013   #3
-
0
-

OMLOUVÁM SE ZA CHYBEJÍCÍ PÍSMENO „V“ ZACALA MI MAGORIT KLAESNICE A OBCAS ZAPOMENU YTUKAT DECIMALNI KOD PRO MALE A VELKE V

je to osekane o ochranu mysql injection atd nechtelo se mi s tim psat kdyz sem delal ruzny upray a asi 4x sem to cely prepisoval 


        $login = $_POST['nick'];
        $pass = $_POST['pass'];
        $sha1pass = sha1($pass);
        
        $sql0 = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE login = '$login' and pass = '$sha1pass'");
        $auth = mysql_num_rows($sql0);

pripojeni do db  tomto scriptu neni umyslne tento soubor includuji v indexu kam pres zabezpeceny script includuji jednotlie sekce webu do promených se data predavaji  poradku ale tim to jakoby konci ten sami script pouziam uz delsi dobu„samozrejme vice zabezpeceny“ a zdy to jelo

neprikladam tomu zadnou ahu a pochybuji ze by to tim bylo ale zacal sem misto php designeru pouziat IDE net beans

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
KIIV+42
God of flame
30. 10. 2013   #4
-
0
-

existuje i neco jako  mysql_error() ... to by ti mohlo rict, ze treba ten nezkontrolovany select nejak nefunguje a proc.. (treba se nemuze pripojit k databazi ci tak)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
1. 11. 2013   #5
-
0
-

"Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in "

Ta hlaska znamena, ze funkce mysql_num_rows vyzaduje jako prni parametr typu #resource, ale dostala bool. Lze tedy predpokladat, ze selhala funkce chvili pred tim, mysql_query, ktera ma chybny dotaz, nevrati #resource ale false.

Vzhledem k tomu, ze jsi prave instaloval, bych to tipoval na nevytvorenou tabulku v databazi.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
tribalcz0
Super člen
2. 11. 2013   #6
-
0
-

#5 peter
tabulka je vytorena po použití mysql_error() my to vyplivne „No database selected“ i presto ze  souboru db.php vybiram db (tento soubor je tvoren proceduralne nikoli PDO)

<?php
$db_server    = 'localhost';
$db_login     = 'root';
$db_password  = '';
$db_name      = 'devbook';
$spojeni      = @MySQL_Connect($db_server ,$db_login, $db_password);
@MySQL_Select_DB($db_name)or die('<p style="color: #CC0000">Nastala chyba v pripojeni k databazi');
mysql_query("set names utf8");
?>


 a ¨prozatimni struktura tabulky

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `users` (
  `id` int(5) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `name` varchar(255) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `login` varchar(255) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  `pass` varchar(40) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci AUTO_INCREMENT=2 ;

--
-- Vypisuji data pro tabulku `users`
--

INSERT INTO `users` (`id`, `name`, `login`, `pass`) VALUES
(1, 'martin', 'admin', 'edb433bdd7c13851c7c68cb31a5acf33a80cd2cc');
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
2. 11. 2013   #7
-
0
-

skusil jsem i pripojoaci script napsat trochu jinak s yužitím perzistentního spojení a ýsledek je stejný

<?php
$db_link = mysql_pconnect("localhost", "root", "");
if (!$db_link) {
   die("Could not connect: " . mysql_error());
}
mysql_select_db("devbook") or die("Could not select database");
mysql_close($db_link);
?>

edit:

pokud z dotazu  login.php odstranim mysql error tak my to opet ypline chyby

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
KIIV+42
God of flame
2. 11. 2013   #8
-
0
-

#7 tribalcz
a todle opravdu pouzivas? U neceho pouzivas $db_link u neceho ne... A pak to hned po vybrani databaze udelas close? Mimochodem nad jakym spojenim se to select_db vykona?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
tribalcz0
Super člen
2. 11. 2013   #9
-
0
-

nepouziam jedna lo se jen o pokus zjistit kde vezi chybajelikoz tabulka existuje a dotaz do db obsahujeplatne udaje tak chyba musi byt ve spojeni

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
tribalcz0
Super člen
3. 11. 2013   #10
-
0
-

ted me napadla taková šílenost myslim si že je to nesmysl ale nemůže to způsoboat editor nedáno sem přešel na net beans

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.209.131.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
4. 11. 2013   #11
-
0
-

Jakou mas verzi php, mysql? Mam pocit, ze tam byl nejaky problem se starsi verzi...

$SQLserver = mysql_connect($SQL['host'],$SQL['user'],$SQL['psw']) or addError('Err: connect DB server!' . mysql_error());
if ($SQLserver)
{
$SQLdb     = mysql_select_db($SQL['dbname'],$SQLserver)           or addError('Err: connect DB!' . mysql_error());

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
4. 11. 2013   #12
-
0
-

Vlastne je to primo v Example #1, tez s tim linkem u select_db. Nevim, ale, co ti to bude delat s tim pconnect, to jsem nikdy nepouzil.
http://cz1.php.net/…elect-db.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:400:0:5efe:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý