Jak prohodit sloupec v dvojrozmernem poli?( pres pointr) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak prohodit sloupec v dvojrozmernem poli?( pres pointr) – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak prohodit sloupec v dvojrozmernem poli?( pres pointr) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vladimír
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
1. 11. 2013   #1
-
0
-

Zdravím, nemohu přijít na to, jak bych prohodil přes ukazatele sloupec v dvojrozměrném poli,

Mám představu takovou, že mám nějakou adresu pole, kde jsou uloženy adresy jednotlivých sloupců pole a pokud načtu tuto adresu, dostanu se ak adresám jednotlivých čísel(v řádku).

A já bych potřeboval, abych jen prohodil např. adresu 0. sloupce s adresou 3. sloupce. , takže, kdybych potom vypisoval pole pomocí for cyklu, dostal bych se nejdřív(jakoby) do sloupců 3,1,2,0,4,5 atd.... a vypisoval jejich řádky.

Děkuji mnohokrát.

		   []--> jednotliva cisla ulozena v tomto slou
		   []
adresa pole [] --> []
		   []
		   []
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.252.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2013   #2
-
0
-

a jak mas definovany to pole?  jako   int ** pole?   staci pak neco jako std::swap(pole[0],pole[3]);

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Vladimír
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
1. 11. 2013   #3
-
0
-

zapomněl jsem dodat, že mám klasické C

Pole mám vytvořené klasicky

double pole[sloupce][radky];
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.252.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2013   #4
-
0
-

#3 Vladimír
tak v tomdle pripade to pomoci pointeru neprohodis, protoze druhy rozmer neni pomoci pointeru.. jsou to data pekne za sebou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Vladimír
~ Anonymní uživatel
31 příspěvků
1. 11. 2013   #5
-
0
-

Škoda, a můžu jen poprosit, jak bych měl vytvořit pole, u kterého by to šlo?

Osobně bych to udělal takhle. Je to správně?

Děkuji 

//Zjednodušeně
int radek0[] = {1,2,3,4};
int radek1[] = {5,6,7,8};
int radek2[] = {9,10,11,12};
int **ppPole = 0;

ppPole = radek0;
ppPole++;
ppPole = radek1;
//atd...
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.252.–
KIIV+42
God of flame
1. 11. 2013   #6
-
0
-

klidne i takhle pokud to staci "staticky"  

  int radek0[] = {1,2,3,4};
  int radek1[] = {5,6,7,8};
  int radek2[] = {9,10,11,12};
  int *pole[] = {radek1,radek2,radek0};
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.35.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 59 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý