Otázka k úkolu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Otázka k úkolu – .NET – Fórum – Programujte.comOtázka k úkolu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Veganekk0
Duch
2. 11. 2013   #1
-
0
-

Dobrý den
Chci se zeptat když mám najít všechna přirozená čísla něž bude menší dané N, která jsou dělitelná svojí cifrou. 
To znamená že se to dá dělat podle 
1. Podle dělitelnosti čísel(2,3,4,5,6,7,8,9,10)
2. Hledáním prvočísel,která jsou dělitelná jen sama sebou a jedničkou.

Asi lepší způsob hledání těch čísel bude přes prvočísla jestli se nemýlím. J
Děkuji za odpověd

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.37.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
3. 11. 2013   #2
-
0
-

#1 Veganekk
Především bych sem asi znovu opsal celé zadání a bez chyb, z tohodle opravdu nejde vyčíst, co to vlastně má dělat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Veganekk0
Duch
4. 11. 2013   #3
-
0
-

Nechapu presne co stim delat. jestli delitelnost nebo co...

presne zadani--->Nalezněte všechna přirozená čísla menší než dané N, která jsou dělitelná každou svou 

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.37.–
Veganekk0
Duch
4. 11. 2013   #4
-
0
-

Zde co jsem napsal... Ale necim zda to je dobre..

            int N = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
            int zbytek;
            int cislo;            
            for (int i = 0; i < N; i++)
            {
               bool jeDelitelne = true;
                cislo = i;
                while (cislo > 0)
                {                    
                    zbytek = cislo % 10;
                    cislo = (cislo - zbytek) / 10;
                   if (zbytek == 0)
                    {
                        jeDelitelne = false;
                    }
                    else
                    {
                        if ((i % zbytek) != 0)
                        {
                            jeDelitelne = false;
                        }
                    }
                }
                if (jeDelitelne==true)
                {
                    Console.Write(i + " , ");
                }
            }

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.37.–
KIIV+42
God of flame
4. 11. 2013   #5
-
0
-

je zatracene velkej rozdil mezi:

která jsou dělitelná svojí cifrou. 

a

která jsou dělitelná každou svou cifrou

a v tom tvym kodu nechapu proc jedes od 1 do N....  mas za ukol zjistit jestli    1234 je delitelne 1, 2, 3 a 4 ... ne jestli je delitelne 1,2,3,4,5,6 ................. 1233, 1234

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Veganekk0
Duch
6. 11. 2013   #6
-
0
-

Nechápu mohl by jsi napsat kde co a jak mám blbě? Specifikovat spatny kod? Prohlížel jsem teď toto forum a byl zde stejný problém tu byl řešený v C a v C++ . Čerpáno odsud http://programujte.com/forum/vlakno/20972-jak-udelat-tento-program/

Jak to tedy mám dělat, protože pak nechápu...

Děkuji za radu a pomoc předem.

C zdroják

int jedelitelne(int cislo)
{
	int test = cislo;
	int cifra;

	while(test > 0) {
		// ziskej cifru
		cifra = test % 10;
		// nulou nelze delit
		if (cifra == 0) return(0);
		// je cislo delitelne cifrou?
		if ((cislo % cifra) != 0) return(0);
		// a na dalsi cifru
		test = test / 10;
	} 

	return(1);
}

 C++ zdroják


#include <boost/lexical_cast.hpp>
#include <string>
#include <iostream>
using namespace std;
using namespace boost;


int main()
{
	unsigned max;
	
	cout << ": ";cin >> max;
	
	for(unsigned num = 1; num <= max; ++num){
		string snum = lexical_cast<string>(num);
		
		bool ok = true;
		for(char c : snum){
			if( c != '0' && num % (c - '0')){
				ok = false;
				break;
			}
		}
		if(ok)cout << "\"" << snum << "\"" << endl;
	}
	
	return EXIT_SUCCESS;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.49.37.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 89 hostů

Podobná vlákna

Oprava úkolů — založil Polarski

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý