Error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_init@4 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_init@4 – C / C++ – Fórum – Programujte.comError LNK2001: unresolved external symbol _mysql_init@4 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ondra
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
3. 11. 2013   #1
-
0
-

Mám nasledující úsek kódu.Visual studio hlásí chybu error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_init@4 Na internetu jsem našel, že je třeba do projektu přidat přes Project Properties -> xxxxx nějaké knihovny.

Stáhl jsem si z internetu soubory pro práci s mysql, nevím jak to správně nazvat.

Přes Project Properties ->C/C++ ->General->Additional Include Directories jsem přidal ze složky mysql složku Include

a přes Project Properties ->Linker ->General->Additional Library Directories jsem přidal ze složky mysql složku lib

// Include Header Files
#include <iostream>
#include <cstdio>
#include <my_global.h>
#include <mysql.h>

int main()
{
        MYSQL *con = mysql_init(NULL);
    

    system("pause");
    return 0;
}

Pomůžete mně někdo vyřešit tento problém? Děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.196.–
Reklama
Reklama
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
3. 11. 2013   #2
-
0
-

#1 Ondra
stáhl sis to mysql již zkompilované? pokud ne, bude potřeba ho ještě zkompilovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:48:64fa:bd22:1...–
All you need is vision and time.
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
3. 11. 2013   #3
-
0
-

#1 Ondra
Zřejmě chybí v projektu příslušná .lib knihovna, ve které je zmíněná funkce. To že jsi přidal cesty ke knihovnám je sice v pořádku, ale to jen říká kde má .lib soubory hledat. Ještě je potřeba přidat knihovnu do projektu, můžeš přímo ve zdrojáku:

#pragma comment (lib, "jmeno_knihovny.lib")

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
Ondra
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
3. 11. 2013   #4
-
0
-

A jak prosím poznám, kterou tu knihovnu je třeba vložit do projektu? 

Ve složce lib jsou nějaké knihovny .lib, Zkoušel jsem je všechny, ale stejně to vyhazuje pořád stejnou chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.196.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
4. 11. 2013   #5
-
0
-

#4 Ondra
Musíš si zjistit (z dokumentace nejspíš, nebo googlit) v které .lib knihovně je funkce mysq_init.

Radek Chalupa 
- vývoj software na zakázku 
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC) 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
4. 11. 2013   #6
-
0
-

libmysql.lib

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.8.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 196 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý