$promenna % 2 - proč to nechodí?! – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

$promenna % 2 - proč to nechodí?! – PHP – Fórum – Programujte.com$promenna % 2 - proč to nechodí?! – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Marek Štafl0
Stálý člen
13. 1. 2007   #1
-
0
-

Ahojky,
mám problém a už se mi z toho vaří mozek!
Nefunguje mi toto:

$j = 1;

while (nějaká podmínka) {
// výpis nějakých informací
if (($j%2) == 0) {
echo "<br><br>";
}
$j++;
}


Zkoušel jsem to i takhle, což je v podstatě to samé:
$j = 1;

while (nějaká podmínka) {
// výpis nějakých informací
if (($j - (floor($j / 2) * 2)) == 0) {
echo "<br><br>";
}
$j++;
}


A co to dělá?! To odřádkování to vypíše vždycky. Zkoušel jsem ten výsledek i předtím uložit do proměnné a teprve pak do podmínky:
$j = 1;

while (nějaká podmínka) {
// výpis nějakých informací
$k = ($j%2);
if ($k == 0) {
echo "<br><br>";
}
$j++;
}

Když ale místo té dvojky dám trojku, tak to funguje bez problémů. Ale to je mi houby platné, když potřebuju mít dva ty elementy vedle sebe a né tři. Jak je to možné?
Nedával jsem sem celý kód, protože je to zbytečně složité, ale pokud by to bylo potřeba, klidně ho sem dám.
Díky za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub0
Super člen
13. 1. 2007   #2
-
0
-

Tohle se chová naprosto korektně:



for($j = 1; $j != 20; ++$j) {
echo 'text'.$j.' ';
if (!($j % 2)) {
echo '<br><br>';
}
}

Zkus si tam ještě přidat var_dump($j % 2) a pokud to vypíše to co má, chyba bude jistojistě jinde. I když mě napadá, že třeba takový Zend Optimizer dokáže taky někdy zmršit funkčnost kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Věřím, že můžete v životě získat všechno, co budete chtít, když budete pomáhat druhým lidem, aby dostali to, co si přejí oni. - Zig Ziglar TOPlist
Marek Štafl0
Stálý člen
13. 1. 2007   #3
-
0
-

Už to funguje, díky! Musel jsem tam mít chybu někde já, protože to nevypisovalo to co má, tak jsem tu podmínku kompletně celou přepsal a už to chodí.
Díky!

Jinnak, nevím, co je Zend Optimizer, ale já píšu jakékoliv stránky ručně přímo v PSPadu, takže žádné utility na optimalizaci kódu nebo něco takového nepoužívám.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel Gil0
Newbie
13. 1. 2007   #4
-
0
-

MareX píše:#
##
#Jinnak, nevím, co je Zend Optimizer, ale já píšu jakékoliv stránky ručně přímo v PSPadu, takže žádné utility na optimalizaci kódu nebo něco takového nepoužívám.



Kup si Zend Studio, je to přímo od Andi Gutmanse a Zeeva Suraski, tedy tvůrců PHP 3 a výše..... Doporučuji, nedá se to s PSPadem srovávat, i když s PSPadem asi začínal každý... :ms_0002:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel Gil - Software Developer!
13. 1. 2007   #5
-
0
-

No tak ja osobne jsem zacinal s notepadem :ms_0001: A nechapu k cemu by mi bylo takove Zend Studio, kdyz PSPad je skvelej a zadarmo.. Mozna svuj postoj prehodnotim, kdyz napises v cem je o tolik lepsi??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
13. 1. 2007   #6
-
0
-

Ma takove blbosti jako vetaveny mysql klient, daleko lepsi navrhovani kodu, debugger atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Karel Gil0
Newbie
13. 1. 2007   #7
-
0
-

Výhody
Podpora spousty programovacích jazyků
Nastavení zvýrazňování syntaxe různých jazyků, komentářů hodnot, funkcí atd.
Debugger
Spousta pomocných nástrojů
Vestavěný php manuál (Ve stylu napíšeš začátek a a ono ti to doplní všechny existující funkce atd.)
Systém projektů
A spousta jiných
Nevýhody
Cena :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel Gil - Software Developer!
Karel Gil0
Newbie
13. 1. 2007   #8
-
0
-

Uhh, zapoměl jsem na vestavěného mysql klienta a WSDL Generátor :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel Gil - Software Developer!
13. 1. 2007   #9
-
0
-

gil.karel píše:#
# Výhody#
#Podpora spousty programovacích jazyků#
#Nastavení zvýrazňování syntaxe různých jazyků, komentářů hodnot, funkcí atd.#
#Debugger#
#Spousta pomocných nástrojů#
#Vestavěný php manuál (Ve stylu napíšeš začátek a a ono ti to doplní všechny existující funkce atd.)#
#Systém projektů#
#A spousta jiných#
#Nevýhody#
#Cena :)



No, porovnavame s PSpadem, takze body 1 a 2 odpadaji, ty ma PSpad dokonce bych rekl ze i lepsi. Ale sprava projektu a doplnovani kodu jsou s PSpadem naprosto nesrovnatelne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Karel Gil0
Newbie
13. 1. 2007   #10
-
0
-

Noo, ale i PSPad ma jednu vyhodu, nestoji 6000kč :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel Gil - Software Developer!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Proměnná — založil Kyu

Temp = proměnná??? — založil Deeniska

Proměnná char — založil Avidius

Proměnná typu — založil Ondra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý